péntek, január 15, 2021

40. üzleti ötlet: Mi az, ami minden videóhoz kell? Zene vagy beszéd. Ebből lesz pénzed

A kép értékesítő  vállalkozás ötletnél sokkal jövedelmezőbb is van most a piacon. Még a legnagyobb sztároknál is felmerül egy-egy zenei jogsértés, több ilyen ügy volt már. Egyre több videós tartalmat állítanak elő a cégek is, illetve a videóbloggerek. Nekik szükségük van megfelelő háttér zenéhez, amit jogilag használhatnak is.  Az ingyenes zenék viszont nagyon korlátozott számban beszerezhetők. Nem is kertelek tovább jöjjön az ötlet, és utána a leírás.Sőt mehetünk tovább is, rengeteg reklámvideó is készül a közösségi oldalakra, vagy Youtubera és sokszor szükség van narrátorra, alámondóra.

40. üzleti ötlet: Zene szignálokat, részleteket értékesítő portál, melyen a vevőket kötöd össze a “zeneszerzőkkel”, szignál szerzőkkel (stock photo helyett, stock music, stock sound), sőt narrátorokat is lehet keresni
Az ötlet első része:

Tehát a stock fotó oldalakhoz hasonló weboldalt készítesz, melyben a cégek, vállalkozások vásárolni tudnak a felhasználók (zeneszerzők) által feltöltött zenei szignálokból. A jogdíjat is így egyből kifizetik. Azért is hozhat sok profitot ez a weboldal, mert egyre több cégbemutató, reklám videó kerül fel az internetre, és ehhez nehéz keresni hozzá passzoló szignált, főleg olyat, amit üzleti célra is felhasználhatunk. A weboldal jó a felhasználóknak is, hiszen reklámozni sem kell magukat, megteszi a weboldalunk, és a zenéiket így könnyen el lehet érni, megvenni, ami miatt a szolgáltatás is felkapott lesz a vásárlók között. A megrendelők főleg videókészítő cégek, marketing vállalatok közül kerülnek ki.
Az ötlet második része:
Színészeknek, vagy olyan embereknek, akiknek jó a hangjuk lehetőséget adsz, hogy hirdessék magukat az oldaladon. Én egy színészt fogok például alkalmazni, hogy a reklámok alatt beszéljen. Hasonlóan, mint a www.voicebooking.com oldal.

Célpiac: Vállalkozók, cégek, oktató cégek, videókészítők
Konkurencia: Piaci előnnyel rendelkező cég nincs a piacon
Megvalósítás, üzlet:
1. Weboldal elkészítése, melyen lehetőség van egyrészt zenei szignál feltöltőként regisztrálni is, másrészt vásárlóként. Kutass a stock photo oldalak körül, mármint például WordPress sablonok / megoldások között!
2. Kialakítani a jogi szabályokat: Mennyi időre kapja meg a szignált, mire használhatja… ez a csomagoknál fontos
3. Közösségi oldalakon profilt létrehozni, illetve videómegosztókon is (Youtube, Facebook)
4. Felvenni a kapcsolatot hangstúdiókkal, videóstúdiókkal, kiadókkal
5. A szokásos: blog írás

Profit várakozás:
Az ilyen weboldalak a díjakból tartanak meg jutalékot, 5-30% közötti összeget. Egy-egy reklámhoz a zeneszerzés díja kb. 10-30 ezer forint, így ezekkel az árakkal kalkulálj a weboldaladon is, ebből jön le a te jutalékod. Igaz így, olcsóbban is kell majd adniuk a zenéket. Amennyiben csomagajánlatokat is vásárolhatnak a weboldalon, akkor pedig további kalkulációt igényel. Én 10%-ot vennék le alapból, azzal könnyű számolni, és a zeneszerző is jól jár. Ugyanez lehet a narrációra is.

További bővülési lehetőség:
Merj nagyot álmodni, egyből induljon el angolul is. Legyenek ingyenesen használható zenék is a weblapon, akkor jönnek majd a látogatók.

Nem kell hozzá sok tőke, a weboldal is könnyedén felhúzható komolyabb programozói tudás nélkül. Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek