A startupokról írtam már a 21. ötletnél. Most nem a befektetők és startup kapcsolódását segíted elő ebben az üzleti ötletben, hanem egyből a vásárlót és a kezdő vállalkozót kötöd össze. Hasonló elképzelés, mint a közösségi finanszírozó oldalaknál, de picit lefordítjuk az emberek nyelvére, és úgy alakítjuk ki, hogy a vásárlók is szándékot mutassanak a termékekre.

41. vállalkozás ötlet: Early bird, vagyis bevezető, új termék megvásárlását közvetítő weboldal

Ezt nemcsak kezdő vállalkozások használhatják majd ki, hanem új terméket bevezető cégek is, ez lesz bent a legjobb. Az oldalra felöltik az új termék leírását, fotóját, videóját… és azt, hogy mikorra készül el: pl. Minner Premium egyedi dollár mintájú toll (csak kitaláltam a terméket) fényképét feltölteném a weboldalra mint vállalkozó. A vásárlók mivel ez még csak “prototípus”, friss termék így olcsóbban megkaphatják (de még nem gyártattam le). A vásárló előre fizet mondjuk 2000 Ft-ot ezért, és tudja, hogy 2 hónap múlva kapja meg.
A vállalkozó meg is határozhatja, hogy akkor indul a gyártás, ha összejön pl. 100 rendelés. Te kb 5-10%-ot fogsz levonni közvetítői díjként az előre befizetett tőkéből. Persze csak akkor, ha a meghatározott darabszámú rendelés összejön a határidőre.  Jó a felhasználóknak, jó neked, és jó a vállalkozásoknak, mert előre megkapják a finanszírozáshoz szükséges összeget.
Még egy jó példám van, nézd meg ezt a kártyajátékot, ezt is hasonló oldalon hirdették meg, és özönlöttek a vásárlók, végül is globálisan 2,4 milliárd forintot gyűjtöttek össze, ebből már egyszerűen legyártották a terméket.

Célpiac: Vállalkozók, startupperek
Konkurencia: Már volt hasonló próbálkozás, de fontos az, hogy jól tálald a weboldalad, így a kuponos oldalakhoz lesz hasonló az oldalad, azt meg szeretik az emberek. Sok múlik azon, hogy megértik e a felhasználók (vásárlók) mit is nyernek ők ezzel. (spórolnak)
Megvalósítás, üzlet:
1. Készítsd el a weboldalad. Már részben le is van programozva, olcsón meg lehet venni. 
2. Keress meg olyan startupokat, cégeket, ahol új termékeket gyártanak
3. Reklámozd úgy a vásárlóknak, hogy ezzel spórolnak, legyen a termékeknél %jel is.
4. Menj el startup rendezvényekre, folyamatosan keresd az új vállalatokat.
5. Nyiss más cégek felé is, pl early bird koncert jegyek…(ezek felpörgethetik a látogatottságot)

Profit várakozás:
5-10%-ot tudsz levenni minden sikeres “projektből”.

Ehhez főleg kitartás kell, de hamar felkaphatja a média, így a látogatottságoddal nem lesz gond. Az ötletmorzsa megvan, már csak dolgoznod kell. Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozás építés képzés +mentorprogram
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról. És közben a Minner segít, hogy megvalósítsd a vállalkozásodat. Kattints ide!
Ha még csak tervező fázisban vagy: Vállalkozás indítás minikurzus - 5900 Ft
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 150-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket!
Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu

Fotó: indiegogo

 

Kérj telefonos visszahívást! Beszélj a Minnerrel!
Kérdezz üzletről, vállalkozásról, marketingről, vagy valamelyik cikkel, Minnerakadémia oktatással kapcsolatban! A Minner fog felhívni! Kattints ide és kérd a visszahívást!