Indíts vállalkozást: 56. ötlet – Vállalati James Bond

Indíts vállalkozást: 56. ötlet – Vállalati James Bond

Hirdetés: Akció! 64% kedvezmény 3 videós oktatásra is a MinnerAkadémián! 08.17. déltől és 08.20. 23:59-ig. Kattints ide a részletekért!

Egyre több hightech eszközt, kütyüt… használunk, ezek mind-mind kapcsolódnak általában az internetre is. A hackerek kora még csak most érkezett el. A 18. vállalkozás ötletben részben már kitértem erre, igaz ott főleg a vírusirtókra helyeztem a hangsúlyt. Most ennél izgalmasabb üzleti ötlet következik.

Kezdjük azzal, hogy a Simlisek sorozat megvan? Egy-két részt nézz meg belőle, mivel a következő ötletet ők ihlették.

56. ötlet: Biztonsági szakértő cégeknél, vállalati James Bond

A feladat egyszerű, a cég megbíz téged, hogy törd fel a saját cégének szervereit, vagy biztonsági rendszerét. Ezt sokszor egyszerű feladatok elvégzésével is megteheted.
például:

  • Sok cégnél a monitorokra írják fel a jelszavakat. Ezeket megszerezni? Könnyű igaz, hm feladat egy része teljesítve
  • csináltatsz pár ezer forintért a megbízó cég logóját felhasználva céges pendrive-ot, valamilyen ürüggyel bejutsz a céghez, és elhagyod valahol, rajta valami kémprogrammal. Akár egy kis cetlivel, fontos jelentés, vagy fizetés emelések… Szerinted nem lesz olyan, aki ne dugná be a számítógépébe? Máris feltörve a rendszer
  • vezető alkalmazott mobiljára kém applikáció telepítése
  • sok cégnél egy szerverre pakolnak mindent, szinte mindenkinek azonos jogosultságot adnak…ennek felülvizsgálata is érdekes lehet

A kis – és középvállalkozások (KKV) közül egyre többen figyelnek erre, és vizsgálják felül biztonsági rendszerüket, illetve cégük feltörhetőségét. Képzeld el, néhány fontos dokumentum eltűnése milyen veszélybe sodorhat egy-egy céget. A BalaBit IT Biztonságtechnikai Kft ezt a szolgáltatást nyújtja. Az ő farvizükön érdemes is evezni, hiszen ők tapossák ki most neked a piacot.

Képezni kell magad mindenképpen, vagy pedig szakembereket keresni.

Célpiac: KKV-k
Konkurencia: A legnagyobb konkurencia a fent említett Balabit, de az ő jelenlétük új piacot teremtett
Megvalósítás, üzlet:
1. Ezt az ötletet egyedül nem biztos, hogy meg tudod csinálni. Szerezz magad köré olyan embereket, akik egy-egy területhez nagyon értnek (IT biztonság terén).
2. Elég, ha te szerzed az ügyfeleket.
3. Készíts több tartalmat az IT biztonságról
4. Vállaljatok el először ingyenes cég átvizsgálást, őket használd referenciaként.
5. Ajánlásokat kérj a cégektől.
6. Mivel a félelem, a veszély is azokhoz az ingerekhez tartozik, amit az agyunk folyamatosan keres, ezért a reklámjaidra is jobban oda fognak figyelni a cégek. Használd ki!

Profit várakozás:
Egy-egy ilyen vizsgálatért 50-200 ezer forintot is elkérhetsz, attól függ, hogy milyen mélységben kell vizsgálatot végezni. Illetve az időtartam se mindegy.

Még mindig nem jött meg a kedved hozzá?

Akkor itt van néhány cikk:

További vállalkozás ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot.

Legyen a Minner a mentorod! Indítsd be a vállalkozásod!
Vállalkozói képzés
, induló vagy már meglévő vállalkozóknak. Kattints ide és csatlakozz a Minner Dream Teambe!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu

 

Fotó: Simlisek – sorozat jelenet

 

Hirdetés: Akció! 64% kedvezmény 3 videós oktatásra is a MinnerAkadémián! 08.17. déltől és 08.20. 23:59-ig. Kattints ide a részletekért!