56. üzleti ötlet: Vállalati James Bond, etikus hacker, biztonsági szakértő

Egyre több hightech eszközt, kütyüt… használunk, ezek mind-mind kapcsolódnak általában az internetre is. A hackerek kora még csak most érkezett el. A 18. vállalkozás ötletben részben már kitértem erre, igaz ott főleg a vírusirtókra helyeztem a hangsúlyt. Most ennél izgalmasabb üzleti ötlet következik.

Kezdjük azzal, hogy a Simlisek sorozat megvan? Egy-két részt nézz meg belőle, mivel a következő ötletet ők ihlették.

56. üzleti ötlet: Vállalati James Bond, etikus hacker, biztonsági szakértő

A feladat egyszerű, a cég megbíz téged, hogy törd fel a saját cégének szervereit, vagy biztonsági rendszerét. Ezt sokszor egyszerű feladatok elvégzésével is megteheted.
például:

  • Sok cégnél a monitorokra írják fel a jelszavakat. Ezeket megszerezni? Könnyű igaz, hm feladat egy része teljesítve
  • csináltatsz pár ezer forintért a megbízó cég logóját felhasználva céges pendrive-ot, valamilyen ürüggyel bejutsz a céghez, és elhagyod valahol, rajta valami kémprogrammal. Akár egy kis cetlivel, fontos jelentés, vagy fizetés emelések… Szerinted nem lesz olyan, aki ne dugná be a számítógépébe? Máris feltörve a rendszer
  • vezető alkalmazott mobiljára kém applikáció telepítése
  • sok cégnél egy szerverre pakolnak mindent, szinte mindenkinek azonos jogosultságot adnak…ennek felülvizsgálata is érdekes lehet

A kis – és középvállalkozások (KKV) közül egyre többen figyelnek erre, és vizsgálják felül biztonsági rendszerüket, illetve cégük feltörhetőségét. Képzeld el, néhány fontos dokumentum eltűnése milyen veszélybe sodorhat egy-egy céget. A BalaBit IT Biztonságtechnikai Kft ezt a szolgáltatást nyújtja. Az ő farvizükön érdemes is evezni, hiszen ők tapossák ki most neked a piacot.

 

Képezni kell magad mindenképpen, vagy pedig szakembereket keresni. Jó hír! Már a MinnerAkadémián is van etikus hacker képzés: EHK – Etikus Hacker Képzés

Célpiac: KKV-k
Konkurencia: A legnagyobb konkurencia a fent említett Balabit, de az ő jelenlétük új piacot teremtett
Megvalósítás, üzlet:
1. Ezt az ötletet egyedül nem biztos, hogy meg tudod csinálni. Szerezz magad köré olyan embereket, akik egy-egy területhez nagyon értnek (IT biztonság terén).
2. Elég, ha te szerzed az ügyfeleket.
3. Készíts több tartalmat az IT biztonságról
4. Vállaljatok el először ingyenes cég átvizsgálást, őket használd referenciaként.
5. Ajánlásokat kérj a cégektől.
6. Mivel a félelem, a veszély is azokhoz az ingerekhez tartozik, amit az agyunk folyamatosan keres, ezért a reklámjaidra is jobban oda fognak figyelni a cégek. Használd ki!

Profit várakozás:
Egy-egy ilyen vizsgálatért 50-200 ezer forintot is elkérhetsz, attól függ, hogy milyen mélységben kell vizsgálatot végezni. Illetve az időtartam se mindegy.

Még mindig nem jött meg a kedved hozzá?

Akkor itt van néhány cikk:

További vállalkozás ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 5900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 190-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Fotó: Simlisek – sorozat jelenet

 

Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!