62. üzleti ötlet: Csoki műhely, bonbon műhely minimális beruházással

Ennél az ötletnél tegyük félre a kézműves szót, vagyis ne csapjuk hozzá, hogy kézműves csokoládé. Az emberek szeretik az exkluzív csokoládékat, a szép dobozú bonbonokat. Szinte minden eseményre lehet bonbont vinni, sőt akár rendezvényeket is feldobhatja. A piacra is betörtek már páran, és sikerült nagy brandet létrehozniuk, ezt te is megteheted otthonról, a konyhából. Saját tapasztalatból tudom, hogy bonbont készítést hamar meg lehet tanulni. Én is megtanultam már, persze az ügyességen van még mit csiszolni. Na, de az engedélyek? Beruházás? Van erre is megoldás!

62. vállalkozás ötlet: Csoki műhely, bonbon műhely. 

 • Az ötlet: a receptet kitalálod otthon, mármint kikísérletezed, hogy készüljön. De úgy is dönthetsz, hogy rábízod a profikra és egyből a bérgyártótól kérsz ajánlatot, neked mindegy a recept.
 • Elviszed egy bérgyártóhoz a sajátot, vagy tőle kérsz, ha van. Ő fogja gyártani, neked kevesebb engedélyre és beruházásra van így szükséged. Élelmiszeriparban ez már bevett szokás.
 • És valójában azokat a termékeket értékesíted, de ettől még a tiéd
 • Ha úgy nézzük a fő feladatod a cég felépítése, a marketing, a márkaépítés, ügyfélkezelés. A gyártást pedig kiszervezed.

Már említettem, hogy a bonbon készítést hamar el lehet sajátítani, és az interneten több receptet is találsz már komolyabb, exkluzívabb bonbonokra. De igazából elég, ha a bérgyártóra támaszkodsz. Persze, nem leszel egyből olyan nagy, mint a ChocoMe, de szépen ki tudod építeni a birodalmad, otthonról.

Fontos! Te csak kitalálod a receptet! A gyártáson tudsz spórolni, ha bérgyártásban csinálod, sőt még az engedélyekkel sem kell sokat szórakoznod! 

 • Boltoknak, ajándék boltoknak
 • Rendezvényszervezőknek
 • hoteleknek
 • készíthetsz céges rendezvényekre, egyedi csokikat (pl. 3D nyomatóval lehet már ilyen szilikont nyomtatni, pl céges logót, és utána könnyű abból bonbonokat készíteni, ezt megtudják neked csinálni pl a Basiliskus3D-nél, tőlük tudom.)
 • webáruházat csinálhatsz rá

Fontos! Engedélyeztetés! Egy nehézség van benne, hogy nagyon sok engedély kell hozzá. De van erre ötletem.

 • Vagy keresel egy bérgyártó üzemet, akik legyártják a kikísérletezett bonbonokat
 • Vagy keresel egy olyan cukrászatot, ahol be tudsz csatlakozni, vagy bérled a helyet…
 • Vagy éppen te csinálsz egyet, mondjuk ez már plusz extra ötlet. Szóval közkonyha már létezik, ahol egyszerre több étterem ételeit (főlek kiszállításosat) készítik. Ilyet te is csinálhatnál csak cukrászati termékekre, bonbonokra.

Ár, legyél prémium:
Erre jó példa az a teszt, hogy egy 5 és egy 50 dolláros bort öntöttek ki poharakba, és azokat megcserélték, így a tesztalanyok az 5 dolláros borra hitték azt, hogy 50 dolláros, míg az 50 dollárosra, hogy 5 dolláros bor. A teszt kimutatta, hogy az eredetileg 5 dolláros bor így jobban ízlett az embereknek, azt minőségibbnek is tartották, holott csak a címke miatt döntöttek így. Például ez azzal is magyarázható, hogy amikor egy drága bort veszünk a boltban, akkor a megkóstolás után sem fogjuk bevallani magunknak az, hogy rossz, mert akkor beismernénk a pénzkidobást.

Továbbá ehhez kapcsolódik még ez az ötlet is: 107. üzleti ötlet – csak egy apróság, de garantált a siker

Célpiac: A felsorolásban már olvashattad.
Konkurencia:
kézműves csokoládéból már sok van, és a ChocoMe is nagy konkurensed lesz, de tudod jó marketing mindent visz.
Megvalósítás, üzlet:
0. Járd körbe az engedélyeztetést.
1. Tanuld meg a bonbonkészítést, nézz sok videót róla, kísérletezz új ízekkel…
2. Fűzz meg cukrászdákat, hogy kitehesd kóstolóra a bonbonjaid, szerezz új érdeklődőket, sőt navigáld őket át a Facebookodra, egy lájk egy bonbonért vagy egy checkin egy bonbonért
3. A közösségi oldalakon könnyű dolgod lesz, ki ne lájkolna bonbon képeket, csokoládés képeket…
4. Írj blogot, és nyugodtan tegyél fel recepteket, amiket otthon is elkészíthetnek az olvasóid, úgyis a te egyedi bonbonjaid fogják vinni a prímet, így is vásárlókat szerzel. A blogban pedig írj minél többet a csokoládéról, a kakaóról, ajándék ötletekről…
5. A rendezvényszervezőkkel vedd fel a kapcsolatot, ajánld nekik.
6. A céges rendezvényeket is jó körbe járni, mindig van egy-egy cég, ahol 5. évet ünnepelnek, vagy 10-et…
7. Állj rá a karácsonyra, tuti sikered lesz, No meg az év végi céges partik…

Profit várakozás:
Az alapanyagok lesznek a fő költségeid, és mázlid van, mert az áraidat magasra tudod tenni. Tudom, sok ismerősöd ellenezni fogja, hogy magas árakkal dolgozz, de ne rájuk hallgass. Profitot akarsz? Élményt akarsz adni? Az emberek a drágább árhoz minőséget társítanak, sőt az agyunkban olyan ingereket indít el, hogy finomabbnak érezzük a drágább termékeket.

Bővülési lehetőség:
Erre már lehet is később nyitni egy csokiboltot, forró csokoládéval, kávéval..


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

Fotó: Envato License

Van még 5 perced? Instant üzlet

Olvasd el a Minner rövid üzleti híreit a Minner Instantban!Kattints ide és csak görgess lefelé a rövid üzleti információkat olvasva. Tovább a Minner Instantra! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!