Indíts vállalkozást: 68. ötlet – Saját főzőműsor a Youtubeon

A recept oldalak népszerűsége, és látogatottsága töretlen. Ugyanígy szeretik az emberek nézni a főzőműsorokat is. Átnézve a Youtube-on a főzéshez, receptekhez kapcsolódó csatornákat arra jutottam, hogy igenis van létjogosultsága egy saját főzőműsort beindítani. A gasztro blogoknak is nagy a látogatottsága, így videó bloggerként is el lehet érni sikereket (az 59. üzleti ötletben is olvashatsz erről). Több munka videót készíteni, mint egy receptet begépelni. És show-t is adni a nézőknek, mégis nagy potenciál van bent. Hogy miért, azt olvasd el az ötlet leírásánál!

68. ötlet: – Saját főzőműsor a Youtubeon
Tudtad, hogy az ételek ösztönösen is vonzzák a tekintetünket? Ez azért is jó, mert így bármilyen közösségi oldalon ez erősítheti az átkattintási arányodat. A Youtube lehetőséget ad egyrészt arra, hogy te profitálj abból, hogy nézik a videóidat, másrészt könnyen meg fogod találni a reklámozókat is. Nem elég persze felvenni a főzéseidet, és megfelelően összevágni, hanem külön érdekes műsort is érdemes adnod, hogy egyre több követőd legyen.
Milyen témákat, sorozatokat érdemes csinálnod?

  • gyors egytálételek
  • ünnepi ételek
  • sós és édes sütemények
  • Főzzünk a kollégiumban műsor
  • Ezt vidd a nyaralásra, az útra… videó sorozatok
  • bor bemutató, melyik ételhez mi illik
  • külföldi ételek, mi most külföldön a divatos
  • éttermi videók, akár étterem ajánlóval (ebből bevételed is lehet)
  • + extra videók, hogy élményt és elköteleződést is adj a nézőknek.

Célpiac: Főleg a hölgyek, mivel ők szeretnek recepteket nézni, ők a műsor szempontjából. Bevétel szempontjából a célpiacodban szerepelhetnek a boltok, élelmiszergyártók, éttermek, hotelek
Megvalósítás, üzlet:
1. Először is alakítsd ki a Youtube csatornádat.
2. Nem kell egyből minőségi videókat készítened, először is szerezz egy jó kamerát, ha stílusos akarsz lenni akár GoPro kamerát is használhatsz. Egyszerűen csak vágd meg az elején, közben úgy is belejössz a vágásokba, és az egyéb effektekbe.
3. Olvass sokat a műsorkészítésről, a film készítésről…
4. A közösségi oldalakat aktívan használd, mivel a receptekre ugranak az emberek, így meglesz a kellő lájkoló szám is.
5. Ugyanígy a blog mellett lehet blogod is, sőt érdemes is.
6. További bővülés pedig receptkönyv kiadása…

Profit várakozás. Mennyit lehet keresni Youtube-on egy ilyen ötlettel?:
A Youtube alapból szerintem aprópénzt fizet, 1000 megtekintésenként kb 1-2 dollárt kereshetsz (ez az elején kevés lesz). Ha, azt számoljuk, hogy átlagban egy-egy videódat a szekér beindulását követően kb 50-100 ezerszer nézik meg, akkor láthatod, hogy egy-egy videó elkészítéséből 13-30 000 forint profitod lehet. Havi 10 videóval persze már ez is jó bevétel, de addig, hogy ezt elérd, sokáig nem lesz profitod belőle. Erre jöhetnek rá az egyéb megrendelések, reklámozók. 10 ezer feliratkozó felett már könnyen el tudod adni egy-egy műsor szponzorációját. Egy-egy ilyen megjelenésért 40-100 ezer forintot is kérhetsz majd.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

 

[adrotate banner=”5″]

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!