Indíts vállalkozást: 69. ötlet – Érme bróker, érme vaterázás

Éppen egy cikken dolgoztam, és néztem a vásárlói top listákat az egyes oldalakon, amikor egy érdekes dologra figyeltem fel. A Vaterát is megnéztem, érdekel az, hogy mi ott a legkeresettebb termék. Vissza néztem az elmúlt időszakokban a top 10 listájukat, és azt vettem észre, hogy az érme és papírpénz licitek aktivitása megnőtt, sőt év elején az 1. helyen szerepelt a legtöbbet licitált alkategória listáján. Innen már nem nehéz kitalálni, hogy érdemes megfogni a trendet. Ha ennyire érdeklődnek utána az emberek, akkor jó piac lesz.

69. ötlet: Érme bróker, érme értékesítés Vaterán, blogon, személyesen, vagy külföldi aukciós portálokon.
Ez hasonló, mint a 46. üzleti ötlet: antik tárgyak értékesítése. Körülnéztem az árakban, és azt látom, hogy a Vatera és az Ebay ár között kb 100%-os difi van, vagyis dupla áron adják a régi érméket. Több lehetőség is adott így:

  • Ebay-en eladjuk a Vaterán, és egyéb helyen vásárolt érméket.
  • Létrehozunk egy érme blogot, és azon áruljuk az érméket. Előtte persze tapasztalatot kell gyűjteni, hol olcsóbb, mi az ami divatos… (dolgozni kell…)
  • Lássuk be, akár befektetési céllal is vásárolhatnak ilyet az emberek, egyrészt az ezüst, vagy arany tartalmuk miatt, illetve a régiség miatt.
  • Ajándékként is sokan vásárolnak, vagy jeles eseményekre, díjátadókra…

Célpiac: Külföldiek, megtakarítók, befektetők, gyűjtök
Megvalósítás, üzlet:
1. Azt, hogy az Ebay-en eladom az érméket nem hiszem, hogy külön értelmeznem, magyaráznom kellene.
2. A blog már érdekesebb, és több embert vonzhat, így könnyebben eladhatjuk az érméket, sőt még a Vaterára sem kell feltölteni. Mivel látjuk a Vaterán a nagy érdeklődést, ezért is érdemes elindítani minél hamarabb. De mellette használjuk kis az Ebay-t is.
3. Érdekes történetekről lehet írni, a történelmet szeretjük. Ezekhez máris hozzá lehet kapcsolni az érme eladást.
4. Befektetési célját is ki lehet emelni, valószínűleg több embernek felkelted vele az érdeklődését. Az érméket nehéz összehasonlítani is, több portálon is olvastam, sokszor sérültek… ami még akár az árat is növelheti.
5. Ajándék! Egy ilyen érme ajándék ötletnek sem rossz, ezt tudatosítsd az emberekben, hirdess erre.
Több alkalomra is jó ajándék.

Profit várakozás:
A legegyszerűbb az, ha amit megveszel azt másfélszeres, vagy dupla áron értékesíted tovább. Mivel régiség, és közben a benne lévő ezüst vagy aranytartalma is növekszik így biztosan találsz rá vevőt.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: Vatera

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!