vasárnap, január 17, 2021

70. üzleti ötlet: Legyen a munkád a chatelés

A 64. vállalkozás ötlethez, vagyis a virtuális asszisztenshez szolgáltatáshoz lesz hasonló a mostani. Láttál már olyan weboldalt, ahol chat van? Jobb oldalt alul szokott lenni. Néha fel is ugrik, és megkérdi miben segíthetnek… Több cég is alkalmaz ilyet, lehet még én is kipróbálom egyszer. A háttér működése elég egyszerű, több olyan chat is van, aminél a cég a választ (vagy az aki a chatet kezeli) egy applikáción, vagy weboldalon keresztül adja meg. Szóval ott sme kell lenni folyton a gép előtt, csak pittyen egyet, mintha Facebook chat üzenet lenne. Nézzük is az ötletet, de szerintem már tudod is.

70. vállalkozás ötlet: Virtuális ügyfélszolgálat, weboldal chat szolgálat, chatbot

Két ötlettel készültem. Egyik az, amikor te látod el az ügyfélszolgálati feladatokat, másik pedig az, amikor chatbotot készítesz ügyfeleidnek.

a, ötlet – Nagyon sokszor kérdeznek a vásárlók, ügyfelek chaten is, és sajnos erre a cégeknek nincs megfelelő emberük. Sokszor választ sem kapnak a kérdezők, ezt én is tapasztaltam. Pedig hasznos lehet, és ezt a feladatot akár egy külsős is el tudja látni, mivel a termékeket hamar megtanulhatod, és ez előrevetíti azt is, hogy hosszútávon alkalmazni fognak, vagyis hosszútávú megbízási szerződésed lehet.
Tehát a cég weboldalán ott a chat, ha kérdez valaki az nálad pittyen, és te válaszolsz. Ezért kapsz pénzt.

Érdemes olyan céget is direktbe megkeresni, akinél már van chat. Próbáld te ki, válaszolnak e… és ha sokáig nem akkor máris van okod, hogy felhívd őket, és rávedd a szolgáltatásodra. A termékek betanulása rengeteg idődet fogja felemészteni, és az egyéb kérdések. Sokszor kell majd telefonos kapcsolatot is fenntartanod a megbízóddal, mert lehet egyik ügyfelük kérdez valamit, igaz ilyenkor át is irányíthatod a megfelelő emberhez.

b, ötlet Foglalkozz a chatbotokkal.

Ehhez az ötlethez hozzákapcsolható, sőt akár teljesen fel lehet vele turbózni az ötletet. Vagyis chatbotok készítése, beállítása. pl. Facebook Messenger, Viber…
Ez eléggé átalakítja az üzleti modellt is. A Facebook Messengerhez csatlakozott chatbotok most a legelterjedtebbek, mint ügyfélszolgálatra, mint marketing célra lehet használni őket, sőt még adminisztrációs célra is. A cél, hogy megtanuld és utána ügyfeleknek chatbotokat készítés, építs. Egyre több cég ismeri fel ennek a lehetőségét!
Tanuld meg a chatbotok készítését (nem kell hozzá programozói tudás):

A chatbotnál feladataid lesznek:

 • chatbot elkészítése – nem kell félni tőle. Beszélgetéseket, beszélgetés útvonalakat kell megtervezned. Mindent egy kezelőfelületen keresztül.
 • karbantartása, bővítése
 • chatbeszélgetések mendzselése. Több ezer chatüzenetnél még ha automatikus is közbe kell néha avatkozni.

A supportos részhez. Miben tudsz te majd választ adni?

 • céges kérdésekben, termékekben…
 • szoftver, termék beállításban
 • kiszállítási idő
 • mire lehet használni adott terméket
 • paraméterek
 • mikor van a nyitva tartás…. (tudnak ám kérdezni)
 • hibabejelentés
 • rendelés felvételét is intézheted így…

Van rá piaci igény? A több tizezer cég közül neked elég 10-et meggyőznöd. Érdemes havidíjban gondolkodnod. Menni fog? Van rá kereslet? Naná, sok cég használ chatet, de akire rábízzák neki az egész nyűg, hátráltatja a munkában… Ez fontos érv lesz az értékesítésed során.

Célpiac: Vállalkozások, marketing ügynökségek
Megvalósítás, üzlet:
1. Én a chatbot építést javaslom és arra építed rá a supportos részt. Tehát először tanuld meg a chatbot készítést. Chatbot tanfolyam itt.
2. Készíts saját magadnak weboldalt, persze ilyen chat is legyen rajta. Figyelem! Ezek ilyen privát chatek, csak a kérdező látja és te, persze archivál a rendszer.
3. Amikor megkeresel így egy céget, mutasd meg a saját weboldaladon keresztül, hogyan is működik. Sőt a legjobb, ha a chatbotot használod saját marketing célra is, így könnyebb meggyőznöd az érdeklődőket.
4. Ahogy már fent is írtam a feladataid a chatbot elkészítése, menedzselése, bővítése.

Profit várakozás:
Az egyrészt előny is, hogy a cégről sok mindent megtudsz, mert így hosszútávra is alkalmazni fognak, érdekük nekik is.  A betanulási időszakért is kérj pénzt. Havi 50 – 70 ezer forint megbízási díjat kérj egy-egy cégtől. Így kb. 7-10 céget fogsz elbírni egyedül. Napi 8 órában.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

Fotó: Envato

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek