szombat, január 16, 2021

Indíts vállalkozást: 72. ötlet – okosotthon telepítő, szakértő, karbantartó

Ki fogja eladni az okosotthon eszközöket, hol lehet majd őket megvásárolni? Vagy, azt is majd az Ikea fogja, vagy elektronikai áruházak? Ezek még mind-mind bizonytalan kérdések, ezért is érdemes a piac előtt járni. Tudtad, hogy már az is okosotthon technológiának számít, hogy egy kamerát helyezel el a lakásba, és azt mobilról követheted, nézheted? Lényegében a technológiákat összegyúrják. A legnagyobb cégek is beszálltak már ebbe az üzletbe, például a Google, erről ide kattintva olvashatsz részletesebben. Nézzük tovább az ötletet

72. ötlet: okosotthon telepítő, szakértő, karbantartó
Az okosotthon eszközöket, szoftvereket be kell állítani, a használóinak be kell mutatni a rendszert. Ezek tehát mind rád, vagy a későbbi alkalmazottaidra várnak. Csinálj egy céget, nézz körül a piacon, melyik okosotthon termékek a legkelendőbbek, erre építsd ki a webáruházad, vagyis inkább bemutató weblap, mert a legtöbbször ki kell menned beszerelni az eszközöket.
Van egy olyan érzésem, hogy a telekom cégek is beszállnak majd az értékesítésbe, egy nyitott szemmel járj, figyeld őket, azért is mert sok teszt készüléket is adhatnak neked, ha már befutott üzleted van.
Tudtad, hogy a technológiáról szóló tartalmak (cikk, videó…) nagyobb átkattintást eredményeznek, mint más tartalom? Ezt már én is leteszteltem, tényleg így van, így bekerült már a sex, étel és félelem témakörök közé, legalábbis én így látom (meg a statisztika). (További ilyen érdekes tényeket ide kattintva olvashatsz: 140 dolog, amit tudnia kell egy vállalkozónak az emberekről)

Célpiac: Én először is a kisállattartókra mennék rá. Mégis milyen jó, ha ránézhet a mobiljáról mit is csinál a kis kedvence. Aztán jöhetnek a kisgyermekes szülők…
Megvalósítás, üzlet:
1. Járd körül az összes jelenlegi okosotthon megoldást
2. Nézd meg külföldön mi számít jobban eladhatónak, és arra állj rá
3. Tesztelj le több eszközt is, írj róla véleményt, akár egy blogba sűrítve.
4. Ajánlói rendszert alakíts ki, mondjuk engedj a karbantartás, javítás díjából, ha szomszédoknak, ismerősöknek ajánlanak téged.
5. Mivel szeretjük a tech cuccokat, arról olvasni…, így használd ezt ki. Legyél aktív a Facebookon, Instagrammon, Twitteren.

Profit várakozás:
Forgalmazóként 20-40%-os profitrátád lehet egyes eszközökön. Karbantatás miatt is biztosan kiépült hálózatod lehet, így plusz extra díjbevételed is lehet. Sőt, én még hozzá csapnék egy kis biztosítás értékesítést is, az adott család lakásáról így is tudsz mindent.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Fotó: Nest/Leinbachservices

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek