KezdőlapVállalkozás ötletekIndíts vállalkozást: 72. ötlet - okosotthon telepítő, szakértő, karbantartó

Indíts vállalkozást: 72. ötlet – okosotthon telepítő, szakértő, karbantartó

-

Ki fogja eladni az okosotthon eszközöket, hol lehet majd őket megvásárolni? Vagy, azt is majd az Ikea fogja, vagy elektronikai áruházak? Ezek még mind-mind bizonytalan kérdések, ezért is érdemes a piac előtt járni. Tudtad, hogy már az is okosotthon technológiának számít, hogy egy kamerát helyezel el a lakásba, és azt mobilról követheted, nézheted? Lényegében a technológiákat összegyúrják. A legnagyobb cégek is beszálltak már ebbe az üzletbe, például a Google, erről ide kattintva olvashatsz részletesebben. Nézzük tovább az ötletet

72. ötlet: okosotthon telepítő, szakértő, karbantartó
Az okosotthon eszközöket, szoftvereket be kell állítani, a használóinak be kell mutatni a rendszert. Ezek tehát mind rád, vagy a későbbi alkalmazottaidra várnak. Csinálj egy céget, nézz körül a piacon, melyik okosotthon termékek a legkelendőbbek, erre építsd ki a webáruházad, vagyis inkább bemutató weblap, mert a legtöbbször ki kell menned beszerelni az eszközöket.
Van egy olyan érzésem, hogy a telekom cégek is beszállnak majd az értékesítésbe, egy nyitott szemmel járj, figyeld őket, azért is mert sok teszt készüléket is adhatnak neked, ha már befutott üzleted van.
Tudtad, hogy a technológiáról szóló tartalmak (cikk, videó…) nagyobb átkattintást eredményeznek, mint más tartalom? Ezt már én is leteszteltem, tényleg így van, így bekerült már a sex, étel és félelem témakörök közé, legalábbis én így látom (meg a statisztika). (További ilyen érdekes tényeket ide kattintva olvashatsz: 140 dolog, amit tudnia kell egy vállalkozónak az emberekről)

Célpiac: Én először is a kisállattartókra mennék rá. Mégis milyen jó, ha ránézhet a mobiljáról mit is csinál a kis kedvence. Aztán jöhetnek a kisgyermekes szülők…
Megvalósítás, üzlet:
1. Járd körül az összes jelenlegi okosotthon megoldást
2. Nézd meg külföldön mi számít jobban eladhatónak, és arra állj rá
3. Tesztelj le több eszközt is, írj róla véleményt, akár egy blogba sűrítve.
4. Ajánlói rendszert alakíts ki, mondjuk engedj a karbantartás, javítás díjából, ha szomszédoknak, ismerősöknek ajánlanak téged.
5. Mivel szeretjük a tech cuccokat, arról olvasni…, így használd ezt ki. Legyél aktív a Facebookon, Instagrammon, Twitteren.

Profit várakozás:
Forgalmazóként 20-40%-os profitrátád lehet egyes eszközökön. Karbantatás miatt is biztosan kiépült hálózatod lehet, így plusz extra díjbevételed is lehet. Sőt, én még hozzá csapnék egy kis biztosítás értékesítést is, az adott család lakásáról így is tudsz mindent.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: Nest/Leinbachservices

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek