Kezdőlap Vállalkozás ötletek Indíts vállalkozást: 73. ötlet - élsportolók mentorálása, sport utáni karriermenedzsment

Indíts vállalkozást: 73. ötlet – élsportolók mentorálása, sport utáni karriermenedzsment

-

Miközben az Edutus Főiskola marketinganyagait, és tartalmait állítottam össze, egy érdekes gondolat, ötlet merült fel bennem. Éppen az Edutus előnyeit vázoltam fel egy lapra és ekkor jöttem rá, hogy a fősuli olyan nagy piacra tenyerelt rá, hogy azt öröm nézni. Aktívan segítik az élsportolókat, sportoló programjuknak köszönhetően a sport mellett is tanulhatnak, ezt ők segítik is több szolgáltatásukkal is. És itt a lényeg, zseniális terv:

73. ötlet – élsportolók mentorálása, karrier menedzsment
A 4. ötletnél írtam hasonlóról, akkor főleg középiskolásokra húztam rá ezt az ötletet. Abban az ötletben a legnagyobb előny tényleg az, hogy a szülők helyett te tudod befolyásolni a nebuló továbbtanulási hajlandóságát, és karrierjét (persze a szülők akaratát viszed így könnyebben át, és ezért busásan megfizetnek).
Az élsportolóknál már más a helyzet. 18 éves korra már kialakult a legtöbbnél a karrierjük, tehát a szülőktől már nem függnek, valószínűleg jövedelmük is meghatározó. Ebbe a metorálásba tudsz bekapcsolódni. Persze ehhez sokat kell képezned magad, de sikeres “projektek” után egymásnak fogják ajánlani a sportolók a szolgáltatásod. A mentorálásodba több minden is beletartozhat, például

  • pályaválasztás, képességek felmérése
  • a tanulási időszak alatt anyagok gyűjtése, segítség a tananyag összeállításában
  • plusz extra oktatás, hogyan kell kapcsolatot építeni, tárgyalni…
  • előrevetített karrierterv, esetleges könyv írás vagy egyéb lehetőségek
  • valamennyire ötvözöd a személyi asszisztensi feladattal is
  • segítesz kapcsolatokat építeni a sportolóknak, üzleti reggelikre juttatod be őket, előadásokat keresel nekik, könyveket…
  • a könyveket például átbeszélitek, segítesz nekik minél többet elolvasni, átbeszélni, értelmezni…
  • később például az Edutus főiskolával is együttműködhetsz…
  • ha vállalkozó szellemű személlyel van dolgod, akkor segítsz az énmárka felépítésében, menedzselésében…

Célpiac: sportolók, főleg élsportolók
Konkurencia: Egyrészt a menedzserek, másrészt például az Edutus főiskola is részben konkurenciád lehet, főleg az ott dolgozó mentorok (nyugi még kevés van belőlük.)
Megvalósítás, üzlet:
1. Először is mérd fel konkrétan mire van szükségük a sportolóknak. Én erre létrehoznék egyből egy blogot is, mert később ezzel tudod őket meggyőzni. Beszélgess el néhány élsportolóval, mik a terveik, mit szeretnének csinálni, már így a leendő ügyfeleiddel is beszélsz.
2. Készíts egy jól érthető csomagot az ott elhangzottakból, erre találj ki egy jó havidíjat.
3. Működj együtt olyan intézményekkel, iskolákkal, mint az Edutus, így is tudsz majd minőségi szolgáltatást nyújtani.
4. Tarts ingyenes előadást a sportolóknak…

Profit várakozás:
Mivel több csomagot is tudsz készíteni, és azokhoz könnyen párosítasz megfelelő óraszámot, ráfordítási időt, így havi 15-50 ezer forintos csomagokat is készíthetsz. Sok kicsi sokra megy alapon a legalacsonyabb havidíj ellenében is 20 sportoló már meghozza a kellő bevételt (ezt még munka mellett is így tudod csinálni.) Később az ár úgy is alakulni fog, te is jobban érezni fogod, mennyit hajlandóak ezért fizetni neked, emelni is tudsz.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

 

[adrotate banner=”5″]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek