Indíts vállalkozást: 74. ötlet – Termék, szolgáltatás tesztelő blogger

Dátum

Megosztás

A fogyasztói panaszokra szakosodott homar.blog.hu-t naponta több ezren olvassák. Legtöbbször az ott leírt esetekből is lehet tanulni, akár cégeknek is, de a fogyasztóknak mindenképpen. A kommentelőket is vonzza az ilyen témájú blog. A legtöbb online vásárló rá is keres a termékekkel kapcsolatos véleményekre, tesztekre, ezt főleg a technológiai termékekre teszik meg. Jöjjön tehát az ötlet:

74. ötlet: Termék, szolgáltatás tesztelő blogger
Az indulásnál először lehet saját magadnak kell valamilyen módon beszerezni, majd letesztelni adott termékeket, vagy szolgáltatást (pl. hotel…) Ez már előrevetíti azt is, hogy vagy mindent tesztelsz, vagy specializálódsz. Lehet például hotel tesztelős weboldalt, a harmadik után már ingyen fognak várni. Ez attól függ, te mit szeretsz csinálni, mi az ami érdekel, arra specializálódj. A kritikát is persze le kell írni, de a vevők annak is örülnek, ha leírod kinek lehet jó a termék, mire lehet használni… ehhez persze neked is ötletelned kell.
Az ötletet egyből ötvözheted a vlogger ötlettel, vagyis Youtube csatornát is készítesz hozzá, ami extra bevételhez juttathat.
Használd ki a Google-t, vagyis nézd meg mire keresnek rá adott terméknél az emberek, azokat a kifejezéseket használd. De már alapból a „vélemény” és az termék megnevezése szókapcsolattal előre fogsz kerülni a keresőkben. (ezt hívják SEO-nak, vagyis keresőoptimalizálásnak)
Azért is írom azt, hogy inkább olyan teszteket írj, amiben leírod mire lehet használni, kinek jó…, mert így nem kerülhetsz jogi problémába.

Célpiac: a forgalmazók, gyártók egyrészt ingyen termékmintát, tesztterméket fognak adni, másrészt fizetni is fognak a megjelenésért
Konkurencia: Attól függ mire fogsz specializálódni, mobiltelefon tesztelőből már sok van a piacon
Megvalósítás, üzlet:
1. Először abszolút elég egy blogot indítanod, mondjuk blog.hu-sat.
2. Válassz ki olyan terméket, ami egyrészt most populáris, illetve valahogyan hozzá tudsz jutni. Akár ismerősöd révén, és pár napig használni tudod. Írd le a véleményed, a tapasztalataid.
3. Készíts egy sablont, és azt használd minden tesztnél. Pro és kontra érvek, mire lehet használni…
4. Engedélyezd a kommentelési lehetőséget, mert a kommentelők fogják elérni számodra a napi több ezres látogatottságot is.
5. A videó készítés is előnyös lehet, így a Youtube további ingyenes látogatottságot fog hozni, illetve extra bevételt.
6. Legyél aktív a közösségi szájtokon, ha valahol látsz olyan tartalmat, ami a te általad letesztelt termékhez kapcsolódik, máris belinkelheted a blogtartalmad…

Profit várakozás:
Egyrészt kaphatsz ingyenes termékmintákat, amit saját célra felhasználhatsz, másrészt később fizetni fognak egy-egy megjelenésért. Pl. 20-50 ezer forintot elkérhetsz egy-egy tesztelésre.
A hotelek például ingyen szállást is adnak, akár 2 éjszakát is. A Vodafone ingyen teszkészülékeket szokott adni akár 1 hétre is…

Valósítsd meg most! Jelentkezz a bloggerképzésre! Felgyorsítjuk az indulásod! Kattints ide!

Bővülési lehetőség:
Erre már könnyű egy webáruházat is létrehoznod. 

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

 

[adrotate banner=”5″]

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!