Indíts vállalkozást: 77. ötlet – Speciális tábor, több napos program szervezése

Egy olyan kérdést kaptam az olvasomtól, ami után egyből eszembe jutott erről kell írnom egy vállalkozás ötletet. A kérdező, vagyis ebben az esetben inkább információ közlő leírta, hogy a Rubint Réka alakformáló táborában mennyien voltak (260-an, a 340 000 forintba kerülő táborban). Bevallom én is meglepődtem, igaz az is tény, hogy Réka már elismert fitnesz oktató, és eredményes is. Jó ötlet lehet tehát valamilyen tábor, több napos program szervezése, valamilyen területre specializálva. A következő példában a saját ötletet írom le, ebből pedig már te is ki tudsz indulni.

77. ötlet: Speciális tábor, több napos program szervezése
Rengeteg lehetőség van még a táborok, vagy több napos programok szervezésében. Télen nyáron, tavasszal, ősszel bármelyik évszakban lehetőségünk van rá. Meg kell találnod azt, hogy mi az, ami neked is jól fekszik, az érdeklődési körödbe beletartozik, illetve azt, hogy tudsz e bevonni valakit (ismerőst…), aki valami extrát tud adni.

Leírom az én példámat:
Ez év március 2-án indítottam el ezt a rovatot,  mivel láttam van igény a vállalkozás ötletekre. 4 hónap alatt ezt a rovatot sikerült úgy felhúznom, hogy csak ezt napi 500-1000 fő olvassa. Közben rengeteg üzenetet kaptam, chateltem többb 100 olvasóval a Minner Facebookján, vagy emaileztem az ötletek iránt érdeklődőkkel, kérdezőkkel. Felmértem így egy olyan réteget, aki nyitott lenne egy jó kis táborozásra, akár valami startup táborra, vagy hasonlóra. Nevezzük el: Indíts vállalkozást kevés pénzből tábor

Mennyi lenne a táborra az ajánlatom?
Biztosan, hogy beleépíteném azt is, hogy valami kezdeti támogatást kapnak. Tehát egy 3 napos intenzív “tábor” lenne 90 ezer forintért. Ebből lejönne egy jó kialkudott szállás (3 nap, 2 éj), svédasztalos reggelivel, ebéddel együtt (kb. 30-40 ezer forint, ha ügyes vagyok még kevesebb is lenne), marad 60 ezer forint profit. Ebből lejön 10 000 Ft egyéb költségem/táborozó (reklámozás…). 15 fősre minimum tervezném a programot. Körülbelül a költségeim levonása után 900 000 ezer forint folyna be így egy hétvége alatt. Ez az első verzió, de tudod kennél kedvezőbbet is adni, amivel jobban becsalogatom az érdeklődőket.

Az árral tovább is játszhatok, például minden tanítvány, aki bele is kezd az ötletébe, neki ajánlok 1,5 hónapnyi Facebook támogatást, mondjuk napi 500 Ft reklámköltséget én állom, ez kb 22 500 Ft-omba kerül.

Szóval így nézne ki az én szemszögömből a 90 000 Ft-os ár (mindent bruttósítva számolok).

 • 34 000 Ft szállás, reggeli, ebéd
 • 22 500  Ft Facebook reklám, melyet a tanítvány bizniszére költünk (kb 200-300 lájkoló, illetve napi 200-500 weboldal látogatóra elég ez az összeg.)
 • 10 000 Ft (ez elmenne reklámra, valószínűleg ennyibe kerülne egy résztvevő, több helyen is reklámoznék, összesen így 150 000 Ft-ot költenék reklámra, hogy bejöjjön 15 résztvevő)
 • 23500 Ft marad
 • = Összesen 90 000 Forint

Profitom 352 500 Ft összesen – a saját szállás…, tehát 300 000 Ft.
Megéri? Hosszútávon jobban megéri a fent említett példa, vagyis az, hogy még adok plusz reklámköltést is. Ha az egyik jobban ráérez a 15-ből, máris egy havi marketing megrendelőt szereztem… Negyedévente tudok egy ilyet szervezni, ami így kijön havi 100 000 Ft-ra, és egy klassz hétvégét is eltölthetek.

Nincs más dolgod, csak tovább gondolnod ezt az ötlet morzsát.
Mibe volt előnyöm, mivel lehet felépíteni?
Megvalósítás, üzlet:
1. Amint láthatod, én nem egyből nekiugranék a tábor, rendezvény megszervezésének, hanem valamihez kapcsoltam. Tehát, neked is érdemes mondjuk egy weboldalt, blogot elindítani, megfuttatni, majd erre építeni a tábort. Pl. cikksorozat… Legyen az motorszerelő tábor, vagy 3D nyomtatás tábor bármi, legyél kreatív! Először írj a témában sokat, majd 2-3 hónap múlva vágj bele a szervezésbe.
2. Facebook reklámmal olcsón be tudod vonzani az érdeklődőket. Így kijön a fent említett költség, vagyis 10 000 Ft/résztvevő.
3. A hotellel is érdemes beszélned, mert lehet kapsz kedvezményt, sőt a te költségedet lehet nem is számolják. Külön programokat is lehet szervezni.

Profit várakozás: 
Attól függ milyen tábort találtál ki, milyen extrát adsz hozzá… Pl a 3D nyomtatós tábor nem is rossz ötlet, megtanítani őket 3D-ben tervezni…

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

 

 

[adrotate banner=”5″]

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek