szombat, január 16, 2021

Indíts vállalkozást: 77. ötlet – Speciális tábor, több napos program szervezése

Egy olyan kérdést kaptam az olvasomtól, ami után egyből eszembe jutott erről kell írnom egy vállalkozás ötletet. A kérdező, vagyis ebben az esetben inkább információ közlő leírta, hogy a Rubint Réka alakformáló táborában mennyien voltak (260-an, a 340 000 forintba kerülő táborban). Bevallom én is meglepődtem, igaz az is tény, hogy Réka már elismert fitnesz oktató, és eredményes is. Jó ötlet lehet tehát valamilyen tábor, több napos program szervezése, valamilyen területre specializálva. A következő példában a saját ötletet írom le, ebből pedig már te is ki tudsz indulni.

77. ötlet: Speciális tábor, több napos program szervezése
Rengeteg lehetőség van még a táborok, vagy több napos programok szervezésében. Télen nyáron, tavasszal, ősszel bármelyik évszakban lehetőségünk van rá. Meg kell találnod azt, hogy mi az, ami neked is jól fekszik, az érdeklődési körödbe beletartozik, illetve azt, hogy tudsz e bevonni valakit (ismerőst…), aki valami extrát tud adni.

Leírom az én példámat:
Ez év március 2-án indítottam el ezt a rovatot,  mivel láttam van igény a vállalkozás ötletekre. 4 hónap alatt ezt a rovatot sikerült úgy felhúznom, hogy csak ezt napi 500-1000 fő olvassa. Közben rengeteg üzenetet kaptam, chateltem többb 100 olvasóval a Minner Facebookján, vagy emaileztem az ötletek iránt érdeklődőkkel, kérdezőkkel. Felmértem így egy olyan réteget, aki nyitott lenne egy jó kis táborozásra, akár valami startup táborra, vagy hasonlóra. Nevezzük el: Indíts vállalkozást kevés pénzből tábor

Mennyi lenne a táborra az ajánlatom?
Biztosan, hogy beleépíteném azt is, hogy valami kezdeti támogatást kapnak. Tehát egy 3 napos intenzív “tábor” lenne 90 ezer forintért. Ebből lejönne egy jó kialkudott szállás (3 nap, 2 éj), svédasztalos reggelivel, ebéddel együtt (kb. 30-40 ezer forint, ha ügyes vagyok még kevesebb is lenne), marad 60 ezer forint profit. Ebből lejön 10 000 Ft egyéb költségem/táborozó (reklámozás…). 15 fősre minimum tervezném a programot. Körülbelül a költségeim levonása után 900 000 ezer forint folyna be így egy hétvége alatt. Ez az első verzió, de tudod kennél kedvezőbbet is adni, amivel jobban becsalogatom az érdeklődőket.

Az árral tovább is játszhatok, például minden tanítvány, aki bele is kezd az ötletébe, neki ajánlok 1,5 hónapnyi Facebook támogatást, mondjuk napi 500 Ft reklámköltséget én állom, ez kb 22 500 Ft-omba kerül.

Szóval így nézne ki az én szemszögömből a 90 000 Ft-os ár (mindent bruttósítva számolok).

  • 34 000 Ft szállás, reggeli, ebéd
  • 22 500  Ft Facebook reklám, melyet a tanítvány bizniszére költünk (kb 200-300 lájkoló, illetve napi 200-500 weboldal látogatóra elég ez az összeg.)
  • 10 000 Ft (ez elmenne reklámra, valószínűleg ennyibe kerülne egy résztvevő, több helyen is reklámoznék, összesen így 150 000 Ft-ot költenék reklámra, hogy bejöjjön 15 résztvevő)
  • 23500 Ft marad
  • = Összesen 90 000 Forint

Profitom 352 500 Ft összesen – a saját szállás…, tehát 300 000 Ft.
Megéri? Hosszútávon jobban megéri a fent említett példa, vagyis az, hogy még adok plusz reklámköltést is. Ha az egyik jobban ráérez a 15-ből, máris egy havi marketing megrendelőt szereztem… Negyedévente tudok egy ilyet szervezni, ami így kijön havi 100 000 Ft-ra, és egy klassz hétvégét is eltölthetek.

Nincs más dolgod, csak tovább gondolnod ezt az ötlet morzsát.
Mibe volt előnyöm, mivel lehet felépíteni?
Megvalósítás, üzlet:
1. Amint láthatod, én nem egyből nekiugranék a tábor, rendezvény megszervezésének, hanem valamihez kapcsoltam. Tehát, neked is érdemes mondjuk egy weboldalt, blogot elindítani, megfuttatni, majd erre építeni a tábort. Pl. cikksorozat… Legyen az motorszerelő tábor, vagy 3D nyomtatás tábor bármi, legyél kreatív! Először írj a témában sokat, majd 2-3 hónap múlva vágj bele a szervezésbe.
2. Facebook reklámmal olcsón be tudod vonzani az érdeklődőket. Így kijön a fent említett költség, vagyis 10 000 Ft/résztvevő.
3. A hotellel is érdemes beszélned, mert lehet kapsz kedvezményt, sőt a te költségedet lehet nem is számolják. Külön programokat is lehet szervezni.

Profit várakozás: 
Attól függ milyen tábort találtál ki, milyen extrát adsz hozzá… Pl a 3D nyomtatós tábor nem is rossz ötlet, megtanítani őket 3D-ben tervezni…

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

 

 


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek