KezdőlapVállalkozás ötletekIndíts vállalkozást: 78. ötlet - kismama blog

Indíts vállalkozást: 78. ötlet – kismama blog

-

A kismamablog.hu mellett érdemes egyáltalán indítani hasonló témájú blogot? Naná! Attól, hogy valami hasonlót hozol létre, még ugyanúgy lehetnek követőid, olvasóid. Aki éppen babát vár, vagy már megszült, gyereket nevel… mind-mind szeretnek az ilyen témában elmélyedni. Gondolom, azt nem is kell említenem, hogy elég jó piacról is beszélünk, jól behatárolható olvasótábor. Vida Ágnes kismama blogja tehát utat is tört neked, és a farvizén evezve, tőle tanulva saját, hasonló blogot, weboldal indíthatsz. Ági egy pszichológus szemszögéből nézi a gyereknevelést… te megközelítheted más nézőpontból, átvehetsz külföldi tartalmakat… és persze erre vállalkozást építhetsz. Na és a közönség, aktív ám, nézzük is az ötletet.

78. ötlet: Kismama blog
Egy weboldal indítasz, és már könnyű dolgod is lesz, mivel előtted többen indítottak hasonlót, tehát láthatod miről kell írni, mi az ami érdekli az embereket. A legjobb az egészben az, hogy elég aktív olvasótáborod lesz, könnyű lesz őket rávenni kommentelésre, megosztásra, sőt akár rendezvényeket, összejöveteleket is szervezhetsz. Az ötletet össze is vonhatod videobloggal is, vagyis vloggerkedéssel, indítasz egy Youtube csatornát és abból is lesz bevételed. Szerethetsz partnereket is, pl. terhestorna, fitness oktatót (terhesség után sok hölgy szeretné visszanyerni alakját)…
Egy jó ötlet lehet az is, ha kicsit beleviszed a celebeket, sztárokat (kismamákat) is blogodba, készíthetsz velük interjúkat, ezzel a látogatottságodat tudod növelni.

Célpiac: kismamák
Konkurencia: Ez a réteg szeret több helyről is informálódni, hidd el megéri indítani egyet úgy is, hogy előtted már nagy sikereket értek el többen is. 
Megvalósítás, üzlet:
1. Blog vagy weboldal létrehozása. Lehet ebben az esetben érdemes egyből weboldalt indítanod, és wordpress sablont használva kialakítod a blogot, és ezt az olvasó is lássa, mármint azt, hogy az egy blog.
2. 20-30 témát gyűjt előre össze, vegyél át külföldi anyagokat is.
3. Írj programajánlókat is, kisgyermekes szülőknek, ezzel a közösségi oldalakon is megnő a követőid, lájkolóid száma
4. Döntsd el milyen vállalkozást építesz rá. Én alapból egy webshopot javasolnék. A fiatalabb réteg előszeretettel vásárol online, így össze tudod kapcsolni. Ezt én később lőném el, először követő tábort építenék.
5. Vond be az olvasótáborod, szervezz eseményeket, találkozókat…

Profit várakozás:
A webshopból lesz érdemi bevételed (babaholmikat, könyveket… árulsz). Illetve partnereket szerezhetsz, akik jutalékot fizetnek neked, például fitness oktató (terhesség utánra),


Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

 

[adrotate banner=”5″]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek