Indíts vállalkozást: 80. ötlet – drónok és a biztonság

A drónok felhasználhatóságára már számtalan példát láttam. Az otthoni felhasználású, távirányításos drónokat a hobbisták, és egy-egy vállalkozó szellemű fiatal még csak kezdetleges dolgokra használja. Hamarosan viszont jobban elterjednek az olyan drónok, amiket előre be lehet programozni, például követi a mobilunkat (így minket is). De ennél jobb területen is használható lesz, sőt erre igazán érdemes lesz vállalkozást alapítani.

80. ötlet: Robotdrónok, biztonság
A 20. ötletnél már írtam a drónokról, akkor az ötlet az volt, hogy esküvőkön, eseményeken készítesz videókat, képeket…
Egyre olcsóbbak lesznek az előre programozható drónok, erre jó példa a CyPhy LVL 1, a közösségi finanszírozó kampányban bemutatott eszköz csak 495 dollárba kerül. Ehhez hasonló a Lily drón (500 dollár), amiről már írtam a Minneren. Igaz utóbbit inkább főleg sportlóknak szánják, a CyPhy-t viszont több mindenre lehet majd használni, mivel több extra funkciója is van.

Így például a biztonságra. Több helyen is olvastam azt, hogy követheted a gyerekedet vele… én nem ezt a funkcióját emelném ki, mivel szerintem ez nem annyira eladható, szegény gyereknek meg nem lehet magánélete sem, még a drónnal is követed.
Egy ilyen készüléket a biztonsági cégek használnák ki a legjobban, mivel előre beprogramozható, így akár egy épület körül is tud körözni folyamatosan. Mondanom sem kell, hogy később a rendőrség is majd nagy hasznát veszi az ilyen eszközöknek, de jelenleg koncentráljunk az ötletre.
Szerintem ne csak egyszerű forgalmazó legyél, hanem legyen egy céged, ami drón szakértő. Nem egy bonyolult eszközök, és a cégek is adnak támogatást, segítséget, supportot. Így akár havidíj ellenében is bérbe adhatod a drónokat, ez neked is sokkal jövedelmezőbb, mert belekalkulálhatod a nagyobb hasznodat. Valószínűleg nemcsak a biztonsági, vagyonvédelmi cégek adják majd a vevőkörödet, hanem gazdagabb emberek is.

Célpiac: biztonsági, vagyonvédelmi cégek, gazdagabb magánszemélyek, iroda épületek tulajdonosai
Konkurencia: a drón biztonság idehaza egyenlő a 0-val
Megvalósítás, üzlet:
1. Járd körbe az összes olyan drónt, ami előre beprogramozható, nézz teszteket.
2. Vásárolj egyet-kettőt.
3. Kérj meg egy nagyobb irodaház tulajdonosát, hogy próbáljátok ki a technológiát, írd bele a szerződésbe, hogy a készített videót felhasználhatod…
4. Ez lesz az alapanyagod az értékesítésnél, felteszed youtube-ra és ezzel már tudsz is menni a cégekhez.

Profit várakozás:
Forgalmazóként kb. 20-30%-os hasznod lehetne csak. Ezért érdemes a bérlés mellett döntened, amibe a saját béredet, hasznodat is bele tudod kalkulálni. Egy 130 000 Ft-os gépet bérbe tudsz adni havi 25-40 ezer forintért. Így félév után már profitot fognak termelni a gépek. Egy év alatt pedig dupla profit.

Ez csak egy ötletmorzsa. Ennél sokkal bővebb lehet a szolgáltatásod, és valószínűleg lesznek más területről is ügyfeleid. (pl. nyáron a Balatonon a strandokon is jó lehet egy ilyen készülék, vagy fesztiválokon…). Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Fotó: CyPhy, Kickstarter

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!