Ez lesz a harmadik üzleti ötletem már a 3D nyomtatóval kapcsolatban. Mégis ez lesz a legfontosabb, sőt ez kiszolgálja a másik kettőt is. 2014. novemberében a Minner.hu-n a 3D nyomtatás hete keretében napi 5-10 cikket olvashattál a 3D nyomtatásról. Akkor én sok 3D nyomtatós cég életébe betekintést nyertem. És, mindenhol elmondták, hogy aki otthonra vesz nyomtatót, az jó, ha nekiáll és megtanulja tényleg hogyan működik a szerkezet, mert sokat kell állítgatni. Szóval, ha úgy nézzünk jelenleg a piacon kifejezetten olyan 3D nyomtató nincs, amit mondjuk egy kezdő, elektronikához, számítógépekhez nem értő személy tudna használni. Ha van is az nagyon drága. És, ha elromlik max porosodik. Na, erre már lehet vállalkozást építeni. Mindenki örülne egy szerelőnek, és sok dizájnercég, ötvös, reklámügynökség kezdi el a jövőben használni ezt a technológiát, nekik pedig kell a jó support.

85. ötlet – 3D nyomtató javítás, értékesítés
Alapesetben tehát úgy működnél, mint egy autókereskedés, aminél van szerviz is. Az eladásból kevés a jutalék, viszont a javítás, karbantartás miatt megvan a havi bevételi forrásod, ami nem is kis pénz lesz. Ha mérnök a végzettséged, vagy olyan szakon tanulsz, tanultál, akkor nem lesz bonyolult megtanulnod a 3D nyomtatók működését. Sok tutoriál videó is van. Érdemes fizikai boltot is létrehoznod, mert szeretik az emberek megnézni ezeket a gépeket. A tervezésre külön oktatásokat tarthatsz, mivel 3D-ben nem egyszerű tervezni. Sok sablon viszont letölthető az internetről. Remélem érthető az ötlet, tovább nem is érdemes magyaráznom. Tudod ötletmorzsa, a kivitelezés rajta múlik.

A többi 3D nyomtatós ötlet (a cikk, ötlet még folytatódik a linkek alatt)
Indíts vállalkozást: 37. ötlet – Reklámajándék 3D nyomtatóval
Indíts vállalkozást 42. ötlet – Webshop 3D nyomtatós tárgyaknak

Célpiac: egyrészt cégek, másrészt magánszemélyek. Sok cégről hallottam már, hogy vettek 3D nyomtatót, és ott porosodik csak.
Konkurencia: elég kevés még, sőt vidéken nagyon alacsony a konkurencia
Megvalósítás, üzlet:
1. Tanulj meg mindent a 3D nyomtatókról. Ezzel persze nem mondtam újat.
2. Mivel még mindig új technológia, ezért sokat kell magyarázni az embereknek majd. Erre készülj fel.
3. A fizikai boltod esetében szervezz workshopokat, bemutatókat…
4. Oktassa is, vagy kérj fel oktatókat, megtérül az fix. Legyél te a 3D nyomtató szaki Magyarországon.

Profit várakozás:
Szervizelésért 5-10 ezer forintot is elkérhetsz, vagy havidíj ellenében, mindig beállítod neki a nyomtatót. 3D nyomtatók esetében 10-30% -ot tudsz kérni eladásonként. Egy átlagos jó gép ára 150-400 ezer forint körül mozog. Ennyit kifizetnek mobilra is az emberek, szóval 🙂 tudod a marketinget.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

A vállalkozás ötletek megjelenését, terjesztését a 3millioforint.hu oldalon jelen lévő reklámozók támogatják.
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozás építés képzés +mentorprogram
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról. És közben a Minner segít, hogy megvalósítsd a vállalkozásodat. Kattints ide!
Ha még csak tervező fázisban vagy: Vállalkozás indítás minikurzus - 5900 Ft
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 150-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket!
Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu
Kérj telefonos visszahívást! Beszélj a Minnerrel!
Kérdezz üzletről, vállalkozásról, marketingről, vagy valamelyik cikkel, Minnerakadémia oktatással kapcsolatban! A Minner fog felhívni! Kattints ide és kérd a visszahívást!