KezdőlapVállalkozás ötletekIndíts vállalkozást: 85. ötlet - 3D nyomtató javítás, értékesítés

Indíts vállalkozást: 85. ötlet – 3D nyomtató javítás, értékesítés

-

Ez lesz a harmadik üzleti ötletem már a 3D nyomtatóval kapcsolatban. Mégis ez lesz a legfontosabb, sőt ez kiszolgálja a másik kettőt is. 2014. novemberében a Minner.hu-n a 3D nyomtatás hete keretében napi 5-10 cikket olvashattál a 3D nyomtatásról. Akkor én sok 3D nyomtatós cég életébe betekintést nyertem. És, mindenhol elmondták, hogy aki otthonra vesz nyomtatót, az jó, ha nekiáll és megtanulja tényleg hogyan működik a szerkezet, mert sokat kell állítgatni. Szóval, ha úgy nézzünk jelenleg a piacon kifejezetten olyan 3D nyomtató nincs, amit mondjuk egy kezdő, elektronikához, számítógépekhez nem értő személy tudna használni. Ha van is az nagyon drága. És, ha elromlik max porosodik. Na, erre már lehet vállalkozást építeni. Mindenki örülne egy szerelőnek, és sok dizájnercég, ötvös, reklámügynökség kezdi el a jövőben használni ezt a technológiát, nekik pedig kell a jó support.

85. ötlet – 3D nyomtató javítás, értékesítés
Alapesetben tehát úgy működnél, mint egy autókereskedés, aminél van szerviz is. Az eladásból kevés a jutalék, viszont a javítás, karbantartás miatt megvan a havi bevételi forrásod, ami nem is kis pénz lesz. Ha mérnök a végzettséged, vagy olyan szakon tanulsz, tanultál, akkor nem lesz bonyolult megtanulnod a 3D nyomtatók működését. Sok tutoriál videó is van. Érdemes fizikai boltot is létrehoznod, mert szeretik az emberek megnézni ezeket a gépeket. A tervezésre külön oktatásokat tarthatsz, mivel 3D-ben nem egyszerű tervezni. Sok sablon viszont letölthető az internetről. Remélem érthető az ötlet, tovább nem is érdemes magyaráznom. Tudod ötletmorzsa, a kivitelezés rajta múlik.

A többi 3D nyomtatós ötlet (a cikk, ötlet még folytatódik a linkek alatt)
Indíts vállalkozást: 37. ötlet – Reklámajándék 3D nyomtatóval
Indíts vállalkozást 42. ötlet – Webshop 3D nyomtatós tárgyaknak

Célpiac: egyrészt cégek, másrészt magánszemélyek. Sok cégről hallottam már, hogy vettek 3D nyomtatót, és ott porosodik csak.
Konkurencia: elég kevés még, sőt vidéken nagyon alacsony a konkurencia
Megvalósítás, üzlet:
1. Tanulj meg mindent a 3D nyomtatókról. Ezzel persze nem mondtam újat.
2. Mivel még mindig új technológia, ezért sokat kell magyarázni az embereknek majd. Erre készülj fel.
3. A fizikai boltod esetében szervezz workshopokat, bemutatókat…
4. Oktassa is, vagy kérj fel oktatókat, megtérül az fix. Legyél te a 3D nyomtató szaki Magyarországon.

Profit várakozás:
Szervizelésért 5-10 ezer forintot is elkérhetsz, vagy havidíj ellenében, mindig beállítod neki a nyomtatót. 3D nyomtatók esetében 10-30% -ot tudsz kérni eladásonként. Egy átlagos jó gép ára 150-400 ezer forint körül mozog. Ennyit kifizetnek mobilra is az emberek, szóval 🙂 tudod a marketinget.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

A vállalkozás ötletek megjelenését, terjesztését a 3millioforint.hu oldalon jelen lévő reklámozók támogatják.
[adrotate banner=”5″]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek