Indíts vállalkozást: 87. ötlet – Recept mobilapplikáció

Ránéztem a receptes mobilapplikációkra, és úgy láttam van még hely a piacon. Meglepően még kevesen is töltőtték le őket, valószínűleg keveset is voltak reklámozva. Pedig már a Facebooknak is a legtöbb bevétele mobilról jön, tehát értelme is lehet recept applikációt készíteni. A legjobb benne, hogy az emberek szeretnek recepteket beküldeni, ők fogják a tartalmadat adni. Te csak adod az appot.

87. ötlet: Recept mobilapplikáció készítése
Érdemes körülnézni, mert az ehhez hasonló applikáció darabjai már le vannak programozva, egy kis google keresés után rá lehet találni. Tehát már több pénzbe se kerül leprogramoztatni, mert tudsz vinni alapot a programozóknak, tárgyalási alapnak jó lesz (máris spóroltál). A receptappnál a felhasználók tölthessenek fel saját recepteket. Az elején google adsense reklámokból lesz a bevételed. A fő célcsoport a nők, de sok férfi is használja ezeket az appokat. Például én is. Én, azért szeretem, mert a mobilom odateszem a konyhapultra, kis helyet is foglal, látom a feliratokat, leírást, képeket… Szerintem ezzel már ki is veséztem miért kell! Jah, és én ráállnék olyan kooperációra, hogy például megkeresném a Lidl-t, hogy a Lidl Konyha recepteket kiemeled, ezért ők meg fizetnek X tízezer összeget. Ez egy ötletmorzsa, tehát gondold tovább, extra funkciók… Pl. bejelölöm a receptet, és utána beírja naptárba vagy valamilyen appba (pl. Evernote), hogy mit kell vennem…
Ne felejtsd el, hogy hozzá kapcsolhatod a 68. ötlethez, ami a Saját főzőműsor Youtube-on. 

Célpiac: Részben a nők, mivel ők töltik fel majd a legtöbb receptet, de a férfiak is jó szegmens lesznek, szóval nagyrészt mindenki. Még a profik is néznek recepteket 🙂
Konkurencia: Van néhány applikáció, főleg az online repceptoldalak indítottak ilyet, de tudod a piac nagy, és új marketinggel feljöhetsz. Amúgy receptoldalból, appból sohasem elég. Sokszor én is többet is végignézek
Megvalósítás, üzlet:
1. Nézz utána, hogy milyen hasonló app van már leprogramozva úgy, hogy az fel lehet használni, meg lehet venni 50-100 dollárért.
2. Beszélj egy programozóval, állapodj meg vele egy havidíjban, az neki is jó, karbantartásra is szorulnak ezek az appok.
3. Marketing: Nos, az ételekre előszeretettel kattintanak az emberek Facebookon. Tehát ezzel nem lesz gondod. Naponta plusz receptötleteket is írhatsz ki, utalva az applikációra, hogy ott találják.

Profit várakozás:
A célod az legyen, hogy havi aktív 10 000 felhasználód legyen, szóval minimum 50 000 letöltésed legyen. Facebookon emlékeztetni tudod a követőid, hogy használják is az appot. Így már napi 3-7 ezer forint bevételed lehet google reklámokból. Plusz az extra megrendelők, mint pl. a Lidl (fent volt a példa)

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

 

[adrotate banner=”5″]

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!