Indíts vállalkozást: 88. ötlet – online pénzváltó (bitcoinnak) + ütős, extra szolgáltatások

A bitcoint már egyre többen használják, sőt egyre többen elismerik. Sokan az anonimitást is szeretik benne (nincs névhez kötve, csak egy számod van, lenyomozhatatlan), másrészt könnyen használható, és egyre több helyen lehet vele fizetni is. Tegnap írtam róla egy cikket, hogy például a fiatalok között jobban elterjedhet a használata, illetve játékokban, alkalmazásokban könnyebb vele fizetni. Jobb elébe menni a trendeknek, és ebből pénzt csinálni, itthon pedig hiány van még a bitcoin pénzváltóból, és mivel online megy minden, lehet egyszerűen meg is tudod ezt tenni.

Fontos megjegyezni, hogy a bitcoin elvileg pénz, de gyakorlatilag inkább árunak tekinthetjük. Tehát egy online pénzváltó üzemeltetéséhe nagyobb engedélyezteti procedúrán nem kell végigmennünk. Az igazi bevételed nem is ebből lesz, olvasd el, mert lejjebb is találsz érdekességeket.

88. ötlet:  Online pénzváltó (bitcoinnak)
Nem mondom azt, hogy a bitcoin forradalmasítja a pénzhasználatot, de elég nagy piaca lesz ahhoz, hogy ebből profitálhass. Mivel még itthon nincs olyan weboldal, amit tömegek használnának, és persze olyan weboldal, ami a felhasználóknak szól. A profitod sem csak a pénzátváltásából lesz, vagyis a forintból vesznek bitcoint, bitcoinból meg forintot, hanem egyéb szolgáltatásokból is.
Több megoldás is létezhet arra, hogy tőled bitcoint tudjanak vásárolni, Egyrészt te is vásárolod folyamatosan, és a te bitcoin pénztárcádból küldöd át nekik, mondjuk 24 órán belük, ők pedig neked átutalják PayPal-on, vagy más hasonló szolgáltatón keresztül. Itt jön be viszont a nehézség, a Paypal drága, tehát érdemes lehet más alternatíva után is nézni, hogy egy-egy tranzakcióból minél több maradjon meg neked. Jelenleg forintnál 5-7% körül mozog egy-egy bitcoin átváltási költsége, tehát van mozgás tered, és 3-4%-kal még olcsó is leszel. Ez csak egy ötletmorzsa, tehát a lebonyolítását másképp is megoldhatod majd, lehet kapóra jön majd számodra a Facebook fizetési megoldása, amit hamarosan be fog vezetni.

Extra szolgáltatások:

  • Bitcoin bányászat: Ezzel fogod becsábítani a legtöbb embert. Szerződj le partnerprogramba (affiliate) több felhő alapú bitcoin bányász céggel (pl. cex.io). A lényegük az, hogy a felhasználók tőlük bérelnek olyan szervereket (eszközöket), amiken keresztül bitcoint bányásznak, és ezért bitcoint kapnak. Melyből te részesedsz, a cég fizet neked.
  • Olyan webáruházak, üzletek reklámoznak nálad, akik elfogadnak bitcoint, sőt te magad fogsz bevonzani több céget. Gondolj bele, nekik elég egy QR kód és máris tud fizetni a vásárló. A dolog kétirányú, ezek a boltok neked fizetni fognak, hogy reklámozd őket. Néhány cég már van itthon, aki elfogad bitcoin, őket kérdezném meg a könyvelés vonzatáról is, mivel a boltosokat ez is érdekelheti. Külföldieket is ezzel be lehet vonzani, sokat használnak bitcoint már. Például hotelekben, erről alul a 3. pontban írtam egy jó példát. 

Célpiac: Fiatalok, külföldiek
Konkurencia: Felhasználóbarát konkurencia nincs
Megvalósítás, üzlet:
1. Alakítsd ki a pénzváltás menetét, mindent tegyél meg érte, hogy a felhasználók érezzék, hogy bízhatnak a szolgáltatásodban.
2. Regisztrálj be a fent említett partnerprogramokba a bányászás miatt, és erre helyezd a marketingedet is, sokat akarnak így ingyen pénzt szerezni. A bitcoin pedig ott lesz, ők meg szeretnének forinthoz is jutni…
3. A boltokkal, webáruházakkal vedd fel a kapcsolatot. Hoteleket, hosteleket se felejts ki, vagy Airbnb lakás tulajdonosokat. Bitcoin hotel budapest szóra hamar első találat lennétek. Utóbbi sok külföldit is bevonzana. És persze akkor már a hotelben megszállóknak ajánlani lehetne a többi nálad “reklámozó” bitcoin elfogadóhelyet, pl éttermet…. egy elég jó kis vállalkozást, szimbiózist hoznál létre.
4. Ne felejtsd el a blogot sem, sokat kell magyaráznod a fogalmakat, magát a bitcoin dolgot, illetve a cégeknek a könyvelést és egyéb dolgokat.

Profit várakozás:
A bitcoin váltásokból 3% körüli összeg marad meg, a többi neked is elmegy mindenféle költségre. A bitcoin bányász partnerprogramból már több pénzed lesz, és a napi 3-5 ezer forint lazán össze fog jönni, sok embert vonz, és befektetnek ilyen megoldásokba. A legtöbb pénzed pedig a fenti 3. pontban leírtakból lesz. A hoteles megoldás például érdekes lehet, mondhatni réspiac. 

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: Francis Storr/Flickr

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!