Indíts vállalkozást: 93. ötlet – a féltékenység a te bizniszed – megcsalás kommandó

Az utóbbi hetekben robbant be az a hír, hogy a legnagyobb félre lépő oldalt feltörték, és kiszivárogtatták a regisztrálók adatait. Igaz, kiderült az, hogy az Ashley Madison félrelépő portálon keresztül valószínűleg nehezen csalhatták meg párjukat a regisztrált férfiak, mivel főleg hamis női profilokkal volt tele az oldal. Ez a mi szempontunkból mindegy is, mivel a férfiak valamiért mégis regisztráltak, illetve nők is. Ők bizony kalandot kerestek. Remélem nem kell bemutatnom azt, hogy a házastársak, párok között időnként felröppen a féltékenység.

Kihez fordulnak ilyenkor, mit csinálnak? Először is próbálnak kutakodni egymás emailjeiben, telefonjában…, és persze, ha nem találnak semmit, akkor tovább keresnek, ilyenkor jöhet akár a magánnyomozó is. Viszont sokan nem tudják kifizetni a magánnyomozó árát. Ők lesznek a te piacod. Mekkora a piacod mérete? Több százezerre tehető.

93. ötlet: Rejtett kamerák, mikrofonok, hacker programok, gps követő, mobilkövető eszközök, szoftverek… értékesítése
Mennyire etikus? Igazából az, hogy a saját lakásába, kocsijába… mit tesz a vevőd, nem a te dolgod. A magánnyomozók is csak a jog teljes betartásával nyomoznak, és használnak ilyen eszközöket, és sokszor a házaspár megbízó tagja az, aki engedélyt ad arra, hogy például bekamerázzák a házukat…
Nos, te ebben segítesz, adod az eszközöket, akár bérelhetik is őket, illetve meg is vehetik. Erre jó példa a SpyGuy Security weboldal.
Tehát ebből kiindulva nem is lesz bonyolult az, hogy megtaláljanak téged a weben, illetve a hirdetéseidre is hamar rákattintanak majd.
A véleményem az is, hogy akár hozzá kapcsolhatsz olyan szolgáltatást, hogy párkapcsolati tanácsadók reklámozhatnak a weboldaladon, elvégre pont kapcsolódnak a témához.
Blogtartalomban adj tippeket, hogyan bizonyosodhatnak meg abban, hogy valami vaj van a párjuk füle mögött…
És a másik oldal? Na igen a megcsalókat támogatni, persze ez sem etikus, na de erre is vannak eszközök, bár a kettőt ne egy weboldalon üzemeltesd.

Célpiac: házastársak, élettársak, kapcsolatban állók
Konkurencia: nemcsak nekem, hanem másnak is eszébe jutott már ez, bár a kivitelezésbe eddig még nem láttam egy profi céget sem. Jó persze, mindenki kém felszerelést ír… neked mégis valami extra kell. Megcsalás kommandó, vagy valami hasonló eredeti név kell. 
Megvalósítás, üzlet:
1. Kell egy nagyon jól kivitelezett weblap, amin azonnal el tud igazodni a vásárló. Őt nem az érdekli, neked milyen termékeid vannak, hanem azt, hogy mire tudja használni, és ahhoz neki mire van szüksége.
2. Jó ötlet lehet az is, ha nem eladod a cuccokat, hanem bérelhetik, persze kauciót kérsz, mert mi van akkor, ha a sértődött fél észreveszi és …
3. Blogtémában hiányod nem lesz, így a látogatószám is garantált, tehát hamar szerzel érdeklődőket.
4. Facebookon is nyugodtan kommunikálhatsz, mivel ez egy megosztó szolgáltatás lesz, így komment háborúzásra is számíthatsz, ami legalább növeli az oldalak nézettségét.
5. Adj tippeket, akár letölthető PDF könyvet, hogyan derítheti ki párjáról, hogy megcsalja… Ez mind segíti az eladásaidat.

Profit várakozás:
Az eszközökön a szokásos 20-30%-os árrésed lesz, amit főleg külföldről tudsz beszerezni. De, akár először hazai cégekkel is leszerződhetsz. A supportra nagyon figyelj, főleg a nők elég nehezen fogják beállítani a kamerákat, tehát felszámíthatsz kiszállítási díjat…  A bérlés is jó megoldás, főleg komolyabb eszközöknél, kameráknál. A megbízódnak is így előnyösebb lesz, sőt neked is jobban megéri.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: Harry (Howard) Potts/Flickr

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek