Indíts vállalkozást: 94. ötlet – taníts online – de ne úgy, mint mások

Itt az internet, és ki se használjuk rendesen. Sokan belevágnak online tanításba, legyen az korrepetálás, gitároktatás, nyelvoktatás, weblapkészítés… Mi a közös bennük? Az, hogy nem jó helyen reklámozzák magukat, vagy azt hiszik, hogy néhány oldalra feltöltik az ajánlatukat, aztán özönleni fognak a “diákok”. Ez nem ilyen egyszerű, mégis egy kis tervezéssel sok-sok hallgatód lehet. Csak gondold végig azt, mit tudnál és szeretnél tanítani. Nem tudsz semmit? És? Képzeld anno az egyik főiskolai tanárom elmondta, hogy ő 2 héttel jár előttünk a tananyagban, mivel teljesen új tantárgyunk volt. Persze ő tanár, szóval eleve tud tanítani, ez kellett neki ahhoz, hogy jól átadja a tudást nekünk. Ezzel azt akarom mondani, hogy te is megtanulhatsz most valamit, amit leoktatsz később. De hiába tudod pl. jól kezelni a Photoshopot, ha nem tudod átadni a tudásod, szóval azért egy kis oktatói beállítottság kell.

94. ötlet: online oktatás, tanítás
Megspóroljátok az utazás költségét, a távolság sem akadály ahhoz, hogy tökéletes órákat adj. Gondold végig, mi az amiben jó vagy, illetve mi az, amit szívesen oktatnál. Legyen az Zumba (sokan nem akarnak kimozdulni, inkább otthon a Skype előtt edzenének…), weblapkészítés, Photoshop… oktatás. Készíts tervet, tematikát. Ne improvizálj, mert abból nem oktatás lesz, hanem beszélgetés. Te egy oktató vagy, vagyis önmarketingedre kell helyezni a hangsúlyt. Legyen blogod, akár aktív Facebook csoportod a hallgatóknak, ahol később is írhatnak, kérdezhetnek…
Apró dolgokon múlik a siker. Ez igaz, szóval írj hetente blogbejegyzést, az aktív közösségi oldalak használata előny, vagy Youtube videók mind-mind felpörgetik az eladásaidat. Rá kell venned az embereket, hogy téged válasszanak. Rakj eléjük elég anyagot, információt, hogy azt mondják ebben te vagy a legprofibb. Szinte megkerülhetetlen leszel.

Célpiac: attól függ mit oktatsz, szerintem ezt hamar be tudod lőni
Konkurencia: mázlid van, az önmarketingben elég gyengék az online oktatók. 
Megvalósítás, üzlet:
1. Saját blog és weboldal elengedhetetlen. Tervezd meg az áradat, a tematikát, a fokozatokat…
2. Készíts rengeteg anyagot, leírást, videót… azért, hogy meggyőzd arról az embereket, hogy te vagy  legjobb. Nem kell mindent leírni, de mégis kell valamit adni az embereknek, hogy bízzanak benned. Írj rám az info@minner.hu -n és kérdezz bátran, segítek ebben (miről írj…)
3. Hozz létre Facebook csoportot a diákjaidnak, sokkal nagyobb lesz az elköteleződésük, és ajánlani is fognak téged.

Profit várakozás:
Egy jó tanár óránként 3-6 ezer forintot elkér oktatásonként. Mivel az utazást megspóroljátok, még olcsóbb is leszel másnál. (Ezt ki is hangsúlyoznám).

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Fotó: nyuhuhuu/Flickr

 

 

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!