Indíts vállalkozást: 98. ötlet – termékminta csomag, box olcsón

Dátum

Megosztás

Barangolva a weben arra lettem figyelmes, hogy nincs olyan webshop, ahol termékmintákat árulnának. Persze ez logikus is, mivel a cégek általában ingyen adják a termékmintákat a vásárlóknak, ha feliratkoznak, vagy kitöltenek valamit… Mégis, mindenki jól járna, ha egy-egy kis csomagot összeállítana egy cég, amiben van mindenféle kis termékminta, és azt megvásárolhatják bárki nagyon olcsón. Jól jár a közvetítő, a cégek is, és persze a vevő is. (Olvasd tovább, mert nem lesz ilyen könnyű menet).

Ez az ötlet akkor pattant ki a fejemből, amikor a Pixibox weboldalán voltam éppen. Az alapötlet nagyon tetszik, mivel a most trendi box és csomag ajánlatokat is meglovagolja, és persze egy kis élményt is nyújt, mivel a vásárlók nem tudják, mit is rejt pontosan a csomag. Ehhez hasonló ötetről olvashattál már a Minneren: Zsákbamacska webhop. Ami igazából picit illegális is lehet, ha más nézetből is megvizsgáljuk (részletek itt), ámbár határeset lehet. A Pixibox-on a blogot hiányolom, mivel a hölgyek szeretnek olvasni az ilyen termékekről, praktikákról, tippekről, és persze a komment rész is pörögne.  Igaz Youtube-on láttam néhány videót, tetszettek is, csak kevés van fent, és persze a kitartás is hiányzik belőle, 8 hónapja nem frissült.

98. vállalkozás ötlet: termékminta csomag, box olcsón, vagyis picit bonyolultabb a helyzet olvasd tovább.
Ennél az ötletnél a cégekkel kell először felvenni a kapcsolatot, mivel tárgyalásokat kell egyeztetni, Nem lesz könnyű menet, viszont a nagy cégek már ismerik a hasonló megoldásokat, így nyitottak lesznek. Egy hátrány, viszont az, hogy termékmintát nem lehet értékesíteni legtöbbször. Szóval vagy nagyobb kiszerelést adnak, mint a termékminta, vagy valamihez hozzácsapod. Mondjuk újság, rövid pár oldalas leírás, és igazából azért fizetnek az emberek, mellé a termékminta ingyen lenne. Így mindenkinek előnyös lehet

Szóval, legyen egy csali anyag, ami mellé hozzáadod az ingyenes termékmintát. Több megoldása is létezik. A cégektől is függ, hogy mit engednek. Még lehet fizetnek is neked amellett, hogy adják a termékmintát ingyen. Tudod, ezt ötletmorzsa, neked kell hozzá tenned a legtöbbet.

Célpiac: Mivel főleg szépségápolási termékekre adnak termékmintát, így főleg a hölgyek
Konkurencia: Vannak blogot, kisebb weboldalak, no meg az újságok, de kifejezetten tömeges termékmintára nem specializálódott senki.
Megvalósítás, üzlet:
1. Járd körbe a témát, hogyan tudod megvalósítani. Fontos az is, hogy tudsz e valami extrát adni, ami mellé ingyen mennének a termékminták (de tudod azt fizeti ki igazából a vevő)…
2. Legyen havidíjas a dolog, vagyis havonta rendelhet max egyet valaki.
3. Ne feledd, a blogot is szeretik a hölgyek, a tippeket főleg.

Profit várakozás:
Sok tényezőtől függ, de a cégek még fizetni is fognak azért, hogy szerepeljenek nálad, főleg miután eléred a havi 500-1000 kiküldött csomagot.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: Pixibox.hu

 

 

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!