Ismerd meg a vevőidet, a jelenlegi piacot! Milliókat hoz annak, aki ezt is tudja! – [Tanulmány!]

A PwC Magyarország egy nagyszerű tanulmányt adott ki (link a cikk végén), amiben a jelenlegi piaci körülményeket vizsgálja, írja le. Ezt szinte minden jelenlegi vállalkozónak, vagy új vállalkozónak el kell olvasnia, át kell nézni. Egy-egy mondat, ábra is inspirációt indíthat el benned. Ki is emelek néhány fontos elemet belőle, ami számodra is hasznos lehet, de a cikk végén található linkre kattints rá mindenképpen, és nézd át a tanulmányt az első betűtől az utolsóig!

Kezdjük is a legelső érdekes infografikával. Ez mutatja, hogy átlagban ma 4,57 emberre vagyunk egy másik embertől. A kapcsolatépítés még fontosabb lett tehát, mert jobban ki tudjuk használni a kapcsolati hálónkat, mint 10-20 évvel ezelőtt. Állj rá a kapcsolatépítésre!!! Ezt már többször is említettem!

Fotó: PwC Magyarország - globalizáció
Globalizáció Fotó: PwC Magyarország

urbanizacioA PWC tanulmányában ehhez az ábrához tartozó tipp:

“Tedd hatékonnyá a napi rutint! Az urbanizáció növekedésével teret nyer minden olyan termék vagy szolgáltatás, amely a fogyasztók számára több szabadidőt teremt.

Tedd lehetővé a multi-taskingot! Az okostelefonok terjedésével egyre több olyan megoldás szerez magának piacot, melyekkel két „kötelező rossz” (például az ingázás és a vásárlás) elvégezhető egyszerre.

Zökkentsd ki a fogyasztót a megszokásból! Számos olyan mindennapi tevékenység van (például takarítás, mosás), melyeket sok esetben azért nem szerveznek ki a fogyasztók, mert megszokták, hogy ők végzik el. Ezen szokások megváltoztatása számos új piacot hozhat létre, és a méretgazdaságosságnak köszönhetően idővel egyre szélesebb rétegek számára válhat elérhetővé.”

És a legfontosabbat ki se másolom, azt el kell olvasnod: Kiket célozzak? Új fogyasztói csoportok a láthatáron. Ezt a részt olvasd el mindenképpen! (36. oldal.)

Új generációk, új fogyasztók, új válaszok 7 fogyasztói trend, 50+ vállalati példával – PwC Magyarország

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!