KezdőlapTőzsdeItt a lista a világ legjobb 500 cégéről, amibe te is befektethetsz,...

Itt a lista a világ legjobb 500 cégéről, amibe te is befektethetsz, akikkel érdemes foglalkoznod

-

És igen! Meg fogsz lepődni a listán. A “melyik részvényt érdemes venni” kérdésre is megtalálod a választ a mostani cikkben. Bár nehéz előre megmondani, hogy melyik szektor hoz a legtöbbet 1-2 éven belül, hosszabb távon azért mégis bejön az, ha legjobb, jól prosperáló cégekbe fektetünk. Na, nézzük is!

Hallottál már az S&P 500 indexről? Amerika legjobb 500 részvénye található ebben az indexben. Azért jó az ilyen “gyűjtemény”, mert ténylegesen csak a legjobb, top 500, működőképes vállalkozás kerül bele meghatározott szempontok szerint. A listát ezen a folyamatosan frissülő Wikipédia oldalon is tudod követni >>> Kattints ide!
I
tt egy képernyőkép, hogy érdemes a listát aszerint rendezni, hogy mikor került bele a részvény, a cég az indexbe. A kép alatt kiderül, miért lehet ez érdekes.  Kattints a “Date first added” feliratra a wikipédia táblázatában, és akkor listázza neked dátum szerint.

Képernyőfelvétel (577)_LI

Mire tudod használni ezt a listát?

  • Először is megfigyelheted, hogy éppen melyik szektorból kerülnek bele a friss cégek, ott nagyobb lehet a szektoron belül is a részvényemelkedés.
  • A friss bekerülők árfolyamának emelkedésére nagyobb az esély, mint a csökkenésére 1-3 éves távlatban. Például a Minneren is hoztam már példát a Call of Duty fejlesztőjét az Activison Blizzard-ot. A cikk megírása óta duplázódott a részvény árfolyama. >>> Itt írtam róla anno: Így kerül a Call of Duty a brókerek látóterébe

(x)Hogyan döntöd el, hogy mikor szállj be egy-egy részvénybe?

Egyrészt ebben segít az adott brókercégnél a kapcsolattartód, a brókered. Lehet tőle kérdezni, megvitatni a részvényeket. Segíteni fog benne. Továbbá a brókercégek folyamatosan adnak ki elemzéseket, hogy mibe érdemes éppen fektetni. Másik megoldás, hogy a segítség mellé saját magad is kutatómunkát végzel, és így könnyebben meg is érted, hogy a bróker miről beszél. Ebben segít a MinnerAkadémia videós tőzsdeoktatása. Videókon keresztül megtanítalak a tőzsde, a részvénykereskedelem és a devizakereskedelem mikéntjére. Vagyis az oktatás után tudni fogod, hogy: mikor, miért és mibe fektess. Kattints ide, és kerülj te is a tanítványok közé!

Ehhez kapcsolódó tartalom: 
Nézd meg, milyen részvényeket vesznek a nagy tőzsdeguruk, és kövesd le őket! Profitálj belőle!

 

Forrás: Wikipédia
Fotó: JiahuiH/Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek