Itt az első étel nyomtató gép

A tajvani XYZprinting Inc.  egy olyan 3D nyomtatót készített, amivel ételt is lehet nyomtatni. Ugyanúgy működik, mint a többi 3D nyomtató, csak itt nem műanyagot, hanem élelmiszert nyomtat, ezt különböző hőmérsékleten teszi meg. Ezzel a technológiával már sikeresen készítettek csokoládét, sütit, pizzát.

A tulajdonos Simon Shen elmondta, hogy csak friss alapanyagokból dolgoznak. Ezeket az alapanyagokat kapszulákba töltik, majd 5 perc alatt bármelyik étel kész is.

Sorra veszik fel a kapcsolatot és élelmiszergyártókkal, és olyan alapanyagokat használnak fel a későbbiekben, amelyekkel összetettebb ételeket is el tudnak készíteni. Ezt a technológiát fejleszti a NASA is, mivel így az űrhajósoknak az űrben könnyebben elő tudják állítani az ételt.

Várhatóan már 2015. júniusában piacra is tudják dobni a nyomtatót, addig pedig újabb és újabb ételek kerülnek be a repertoárba. Az ára valószínűleg alacsony lesz, és bárki számára megfizethető.
Itt egy rövid videó az étel nyomtatóról:

Ehhez hasonló cikkeket olvashatsz November 17-23 között a Minneren. Továbbá értékes nyereményeket is kisorsolunk!

[sam_ad id=”78″ codes=”true”]

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!