Itt kapsz arról fülest, hogy mikor vesznek / adnak el részvényeket a “bennfentesek”

Tudni szeretnéd, hogy mikor adnak-vesznek részvényeket a részvénytársaságok vezetői, tulajdonosai, vagy vezető pozícióban ülő munkatársai? A címben bennfentest írtam, mert sokkal jobban felfigyelsz rá, de valójában inkább az előző felsorolás, ami legjobban leírja. Tehát most meg fogom mutatni neked, hogy hol tudod lekérni a részvényekhez közel állók részvénytranzakcióit. Miért jó ez?

Miért érdemes figyelni a tulajdonosi tranzakciókat?

Mit tennél, ha kapnál egy fülest, hogy Csányi Sándor OTP vezér több tízezer OTP részvényt ad el, vagy éppen vásárol? Na ugye! Ezt a fülest viszont szerencsére hivatalosan is megkapjuk, mert aki vezető pozícióban van, vagy nagyobb tulajdoni hányadot birtokol egy részvénytársaságban, neki kötelező közzétennie a tranzakciókat. Jó lehet például akkor, amikor éppen részvényvásárlást fontolgatunk, és megnézzük, hogy adott részvénynél hogyan alakulnak a tulajdonosi részvénytranzakciók.

Hazai tőzsde – BÉT

A magyar tőzsdén forgó részvényekről az adatokat a Budapesti Értéktőzsde honlapjáról tudjuk beszerezni. Rá kell kattintani az adott részvényre, és ott a “közzétételek” menüpontban látod időrendben a tranzakciókat. Vagyis bele kell kattintani, és ott letölteni a tranzakció dokumentumát.

Képernyőfelvétel (312)

Külföldi részvények – USA, Európa

Több nagyobb tőzsdei portálon is elérhetők az adatok. Én a Finviz.com– ot preferálom a legjobban, mert nagyon jól lehet szűrni az ilyen tranzakciók között. Az “Insider” menüpontban látod a tranzakciókat.

Képernyőfelvétel (313)

A Minner tőzsde rovatát támogató HotForex brókercégnél kereskedni tudsz az európai és amerikai részvényekkel, alacsony költségek mellett. Ide kattintva be tudsz regisztrálni a céghez.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!