Itt van Texas a talpunk alatt. Nem lesz senkiből Jockey Ewing?

Már többször is olvastam a magyar palakészletről. Most a napi.hu-n jelent meg egy nagyon jó írás erről. Tudtad, hogy kb. 100 évre elegendő palagáz van alattunk? Az alacsony energiaárak miatt nem éri meg kitermelni. A kitermelés költsége magasabb is lenne, mint például az USA-ban, sőt az ottani technológiát nem is lehet teljes mértékben használni itthon. Szóval hiába van alattunk egy kincsesbánya, nem tudunk hozzányúlni. Már a Gazprom bicskája is beletört, és visszavonulót fújt. (Azért ezt a címet választottuk, hogy belekattints, bocsi.) Na de térjünk rá a komoly dolgokra.

Az olaj ára utóbbi időben megtorpant, és mintha trendforduló alakulna ki. A palaolaj cégek részvényének áresésén sokat nyertünk.  Akkor a spekulációnk abból indult ki, hogy 70 dollár alatt ezeknek a cégeknek nem éri meg kitermelni, és a piac lenyomja majd az árukat. Ez így is lett. Viszont most már érdemes velük vételi oldalon foglalkozni. Olcsó részvényekről beszélünk. A kitermelésben is már észrevehető a csökkenés, sőt bejön az a jóslat, hogy csökkentik az olajcégek a beruházásaikat, és ez később jelentkezni fog az árfolyamban.

Szóval miért érdemes venni?

És, akkor jöjjenek az okok, amiért nem most, hanem később érdemes lehet ezeket a részvényeket venni:

  • A piaci hangulat nyomta le az árfolyamot.
  • Szerinted egy ekkora cég nem védi be magát az árfolyam esés ellen? Hát bizony bevédi! Ezt hívják hedge -nek, vagy fedezeti ügyletnek
  • Az előző pontból következik, hogy lesz fedezetük folytatni a kitermelést 70 dollár alatt is.
  • Több elemző szerint is 1-2 év alatt újra 100 dollár fölé emelkedhet az olajár, ez csak ideiglenes spekuláció.
  • Jó áron tartózkodna most a fracking részvények (így marad pár hónapig).

Most már hosszútávú befektetés lesz például a CJES esetében, érdemes tehát vásárolni, pozícióépítéssel. Vagyis a rá szánt tőke egy részével vásárolunk csak. 1-2 év alatt visszamehet 30 dollárig is, ami 100%-os hozam.

CJES - finviz.com
CJES – finviz.com

 

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek