Itt vannak az eredményei a fiatalok vállalkozó kedvét vizsgáló Minner kutatásnak

Dátum

Megosztás

Több, mint 1100-an töltöttétek ki a Minner kérdőívet, szerencsére nem csak olvasók, így az eredmények minősége is sokkal jobb lett. 16 és 30 év közöttiek töltötték ki a kérdőívet (online és offline is). Számomra meglepő adat is született. (Fontos információ: ügyeltem arra, hogy a kitöltők több mint fele NE Minner olvasó legyen, hogy megfelelő képet kapjunk). Nézzük is miről van szó, néhány információt leírtam, utána pedig nézd meg a többi adatot az infografikán.

Eredmények, melyekre érdemes figyelni:

 • Végre eltűnt a negatív megítélése a vállalkozóknak. A válaszadók 95% pozitív véleményt írt.
 • Sajnos nehéz a vállalkozóvá válás, vagy cégindítás, ha a fiatalok 60%- ának a környezetében van olyan, aki visszahúzza, leszólja terveit, nem támogatja….
 • Pozitív eredmény, hogy a többség offline és online vállalkozásban is gondolkodik.
 • Melyik tényezők a dobogósok egy vállalkozás életében?
  1. Marketing
  2. Önképzés
  3. Kapcsolatépítés
 • A válaszadók 67%-a rendszeresen olvas könyveket.
 • Ami a legjobban meglepett: A válaszadók 50% megjelölte azt is, hogy pályázati pénzt is bevonna a cégébe. Ezzel a tőzsdeszerzés 2. helyére került a saját pénz után.

minner_infógrafika0714-page-001

Kiemelt kép: Sylvia Fredriksson/Flickr

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!