Japánban elfogyott a Mekis sültkrumpli?

Japánban a McDonald’s sültkrumpli ellátottsága veszélybe került. Az Egyesült  Államokban sztrájkolnak a dokkmunkások (nyugati part), és így nem érkezett elég Mekis krumpli. Azért, hogy kitartson a készlet a Japán McDondald’s-okban csak kicsi krumplit adnak, a nagy és közepes méretűt törölték. A raktáron lévő készletek így elegendőek lesznek a következő nagyobb szállítmányig. A Mekiben nem lehet csak úgy “valahonnan” jött krumplit felhasználni, csak a központtól jöhet.

Nézzünk rá a Meki árfolyamára. Tudtad, hogy bárki vehet részvényt? Ha szeretnél 10-20 darabot is? Amint látjuk, a Meki árfolyamát a válság sem tépázta meg. És 2012- ig nagyon szépem emelkedett, viszont azóta kicsit megtorpant. Ez jó is, mivel így jó beszállási pont lehet bárkinek. Az elemzők 110 dollár környékére várják 1 éven belül, ami 20%-os profitot jelentene a jelenlegi szintről.

Olvasd el a McDonald’s vs Burger King cikkünket is, ott részletezzük is a cég elemzését.

meki_december
McDonald’s részvény – Finviz.com

 

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!