Japánban elfogyott a Mekis sültkrumpli?

Japánban a McDonald’s sültkrumpli ellátottsága veszélybe került. Az Egyesült  Államokban sztrájkolnak a dokkmunkások (nyugati part), és így nem érkezett elég Mekis krumpli. Azért, hogy kitartson a készlet a Japán McDondald’s-okban csak kicsi krumplit adnak, a nagy és közepes méretűt törölték. A raktáron lévő készletek így elegendőek lesznek a következő nagyobb szállítmányig. A Mekiben nem lehet csak úgy “valahonnan” jött krumplit felhasználni, csak a központtól jöhet.

Nézzünk rá a Meki árfolyamára. Tudtad, hogy bárki vehet részvényt? Ha szeretnél 10-20 darabot is? Amint látjuk, a Meki árfolyamát a válság sem tépázta meg. És 2012- ig nagyon szépem emelkedett, viszont azóta kicsit megtorpant. Ez jó is, mivel így jó beszállási pont lehet bárkinek. Az elemzők 110 dollár környékére várják 1 éven belül, ami 20%-os profitot jelentene a jelenlegi szintről.

Olvasd el a McDonald’s vs Burger King cikkünket is, ott részletezzük is a cég elemzését.

meki_december
McDonald’s részvény – Finviz.com

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!