Jó kis recept lehet: Keress egy túlértékelt céget, és spekulálj árfolyam esésre

Mennyire egyszerű lenne az, hogy csak kiszűrjük a túlértékelt cégeket, és azokat shortoljuk, vagyis árfolyam esésre spekulálunk. Ez nem is olyan nehéz most már. Több szempontot is érdemes figyelembe venni, és úgy megkeresni ezeket a lehetőségeket. Első körben a magas PE rátájú részvényeket kell vadászni, aztán máris jöhet az árfolyam vizsgálat, illetve a jövedelmezőség.

Az egyik legnagyobb PE rátával rendelkező informatikai és tanácsadó céget a Verint Systems Inc választottam ki. PE rátája 2038, előre mutató PE rátája pedig 14,72. E két érték ilyen nagy különbségére már érdemes figyelni.

A cég pénzügyi adatai nem olyan rózsásak, az utóbbi egy évben már inkább csak stagnál a nyereség, sőt az 2015 második negyedévében már veszteséges is volt a vállalat. A gyorsan növekvő vállalat PE rátája is magas lehet, viszont ennél a cégnél már nincs így, éves maximum 10%-os növekedést vár tőle jelenleg a piac.

Verint Systems Inc pénzügyi adata - google financ
Verint Systems Inc pénzügyi adata – google financ

Ebből következik, hogy magas áron forognak a részvények. 60 dollár alatt újra esésnek indulhat a részvény, ebből lehet profitálni. 50 dollárig is csökkenhet az ár. Ez 17% profitot fog jelenteni, és 63 dollárra helyezhetjük majd a védelmi stop szintünket. Tehát 5%-ot kockáztatunk.

Verint Systems Inc. részvény árfolyam - finviz.com
Verint Systems Inc. részvény árfolyam – finviz.com

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!