Jó kis recept lehet: Keress egy túlértékelt céget, és spekulálj árfolyam esésre

Mennyire egyszerű lenne az, hogy csak kiszűrjük a túlértékelt cégeket, és azokat shortoljuk, vagyis árfolyam esésre spekulálunk. Ez nem is olyan nehéz most már. Több szempontot is érdemes figyelembe venni, és úgy megkeresni ezeket a lehetőségeket. Első körben a magas PE rátájú részvényeket kell vadászni, aztán máris jöhet az árfolyam vizsgálat, illetve a jövedelmezőség.

Az egyik legnagyobb PE rátával rendelkező informatikai és tanácsadó céget a Verint Systems Inc választottam ki. PE rátája 2038, előre mutató PE rátája pedig 14,72. E két érték ilyen nagy különbségére már érdemes figyelni.

A cég pénzügyi adatai nem olyan rózsásak, az utóbbi egy évben már inkább csak stagnál a nyereség, sőt az 2015 második negyedévében már veszteséges is volt a vállalat. A gyorsan növekvő vállalat PE rátája is magas lehet, viszont ennél a cégnél már nincs így, éves maximum 10%-os növekedést vár tőle jelenleg a piac.

Verint Systems Inc pénzügyi adata - google financ
Verint Systems Inc pénzügyi adata – google financ

Ebből következik, hogy magas áron forognak a részvények. 60 dollár alatt újra esésnek indulhat a részvény, ebből lehet profitálni. 50 dollárig is csökkenhet az ár. Ez 17% profitot fog jelenteni, és 63 dollárra helyezhetjük majd a védelmi stop szintünket. Tehát 5%-ot kockáztatunk.

Verint Systems Inc. részvény árfolyam - finviz.com
Verint Systems Inc. részvény árfolyam – finviz.com

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!