péntek, január 15, 2021

Kasza Tibi és Tibi atya Facebook profilját ugyanazok kezelik?

Tibi atyát már több mint 1 millióan követik Facebookon. Régebben több cikkben is olvastam, hogy többször elvállaltak Facebook oldal kezelést is. Tudod, azt, hogy egy cég megbízza őket, hogy posztoljanak az adott vállalat, márka Facebook oldalára. Ezt többen is csinálják itthon is, erről szól a 65. Minner vállalkozás ötlet – Facebook oldal kezelő, közösségi oldal menedzser. Amikor a Facebook falamon egymás alatt jelent meg Kasza Tibi és Tibi atya posztja, akkor lettem valamire figyelmes…

A vízjelük kísértetiesen hasonló. Aztán gondoltam átnézem a posztokat. Az tény, hogy Kaszánál sok személyes poszt van, de a humoros képek között sok hasonlóságot találtam a két Facebook oldal között. Van néhány kapcsolatom, így körbekérdezősködtem. Két helyről is olyan visszajelzést kaptam, hogy igen, közel 100%-ban biztos, hogy a Tibi atyások besegítenek Kaszának. Bevallom csak kíváncsi voltam, annyira nem érdekelt, hanem rá akarok valamire világítani. 🙂

Arra akarok rávilágítani, hogy tényleg már szórakozásból is elindulhat egy vállalkozás. Én rengeteg marketingest ismerek, akik annyira gyatrán posztolnak Facebookon, hogy nem véletlen, hogy a cégek külsősöket is keresnek, főleg fiatalokat. Persze én egy nagy vállalatnak sem ajánlanám, hogy Tibi atyához hasonló posztokat tegyen ki, de gondolhatod, hogy a srácok meg tudnák oldani, hogy normálisan posztoljanak.

Pl. nekem a Tunya és Kukker Facebook oldal is picit hasonlít arra, amit a Tibi atyások csinálnak, és nézd csak a képet, ki támogatja? Már régebbi posztokban is így volt elhelyezve a reklám. Kísértetiesen hasonlóan a Kasza Tibi reklámjaihoz. Na mindegy, több helyen is arra utaló jeleket láttam, hogy ezt is a Tibi atya kitalálói csinálják. Az tény, hogy a MEMOlifeMax-nak egy jó reklám, és jó ötlet, sőt mondhatni profi munka! Bár az ilyen reklámmal erősen súrolják a Facebook szabályzatának megsértését. Ránézve a MEMOLifeMax saját Facebook oldalára, elég erős posztokat találhatunk :), igaz a célcsoportnak megfelelő.

tunyaeskukker

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek