Kerülj az index címlapra bloggerként, vagy céges blogbejegyzéseddel – egy komplett piac épült rá

Az elmúlt néhány évben az Index.hu-nak is köszönhetően megszaporodtak a bloggerek, illetve a vállalkozások is sok-sok céges blogot tettek át a blog.hu-ra.  Azt találták ki az egyik legnagyobb hírportálnál, hogy a blog.hu -n írt, kicsit jobban sikerült és “fogyasztható” blogbejegyzéseket megemlítik, kiemelik az Index.hu és az Index2 címlapján. Tudod mennyi látogatottságot jelent ez egy-egy bloggernek?

Képernyőfelvétel (218)A sok-sok ingyen látogatótól megbabonázott bloggerek

Amikor csak úgy nekikezdenél bloggerkedni, az elején egyébként a kutya se olvasna, vagyis nagyon kevesen. Ezzel szemben az Index megoldásával már akár az első blogbejegyzéseden is lehet 5-25 000 látogató/olvasó. Nem véletlen, hogy sok új bloggerpalánta rohamozta meg a blog.hu-t, és naponta több tucat új blog indul.

Mi alapján kerülhetsz ki az index vagy index2 címlapra? 

Először is szükséged van egy olyan blog.hu-s blogra, ami megosztott hirdetési módra van állítva (beállítások/hirdetések). Ezután nem kell más tenned, mind írnod a blogbejegyzéseket, és beküldeni mindet az indexnek. Két helyre kerülhetsz ki: az Index.hu -ra valahol középen az index2 blokkhoz, illetve magára az index2 oldalra. Az index2 oldal jobb felső sarkában kattints az “Írt? Olvasott? Küldjön ide tartalmat!” szövegre, és küldd be a blogbejegyzésedet!
Képernyőfelvétel (221)_LI

50-100 000 látogató/hónap

Amennyiben havi 7-15 blogbejegyzést megírsz, akkor lazán el tudsz érni ennyi látogatottságot a blogoddal. Természetesen nem minden tartalmadat fogják kiemelni a szerkesztők, tartalomfelelősök. Így igyekezned kell folyamatosan jó témákat írni, és természetesen jó képet tenni hozzá, illetve jó címet választani. Bár sokszor meg is változtatják a címet is, mikor kiemelnek.

Mire jó ez a megoldás? Milyen látogatókat szerzel?

  • Rövid idő alatt fel lehet húzni egy blogot, így nem kell több évet várnod, amíg eléred a havi 50-100 000-res látogatottságot.
  • Természetesen van hátulütője is. Nem teljesen minőségi olvasókat kapsz, és nagyon nagy a visszafordulási arány, vagyis sokszor csak átmenő forgalom megy a blogodra és a havi 100 000-res látogatottság valahol inkább csak 10-20 ezer lesz a valóságban (aranyában ennyien olvasnak majd 1 percnél tovább, ha ezt a fenti példát követed).
  • Facebook oldalad felfuttatása. Amikor kiemelten jelenik meg a blogbejegyzésed, akkor a cikk végén el tudod helyezni (a rendszer automatikusan hozzá teszi) a közösségi oldalad like dobozát. Így szinte ingyen tudsz követőket is gyűjteni, ami kicsit hatékonyabbá teszi a visszatérő látogatók szerzését is.
  • Üzleti célra: Több vállalkozás is indított már itt blogot azért, hogy így ingyen látogatókat szerezzenek, és a blogbejegyzések által növeljék brandértéküket, vagy felkeltsék leendő vásárlók figyelmét. Erről itt írtam egy cikket 5 dolog, amit a céges blogoddal mindenképpen el kell érned
    És hozzá kapcsolódó oktatásom:  (x) Miről blogolj cégként? Hasznos tippek, tanácsok, gyakorlati példák  a MinnerAkadémia marketing képzésében. >>> Így marketingeld a céged, terméked
  • Szponzorok szerzése. Mivel több hónap után már kellő számokat tudsz felmutatni, így a szponzorokat is könnyebb lesz megtalálnod. A “milyen bevételem lehet bloggerkedésből” kérdésre egy korábbi cikkben válaszoltam >>> Ez már egy új fajta “celebség”: Instagram, Videóblogger, blogger celebek, vagy inkább influencerek (véleményvezérek) – Legyél híres és keress pénzt!

Ötletek, hogy milyen blogban van potenciál

Ötletek: 
Indíts vállalkozást: 25. ötlet – DIY blog
Indíts vállalkozást: 32. ötlet – Infografika blogger
Indíts vállalkozást: 52. ötlet – Hírek gifben
Indíts vállalkozást: 71. ötlet – Szórakozz a mobilappokkal és közben keress pénzt
Indíts vállalkozást: 74. ötlet – Termék-, szolgáltatástesztelő blogger
Indíts vállalkozást: 96. ötlet – könyv (NEM) mindenkinek (Könyv bemutató blogger)
Ezen kívül még mi jöhet szóba?
– férfiblog
– divatblog
– lifestyleblog
– órablog – Így keress sok pénz fotósként, luxusórákkal
(x) Jelentkezz most! Bloggerképzés/szabadúszóképzés + 1 évig ingyen reklámhely

Fotó: index/index2

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!