péntek, január 15, 2021

Kéthavonta kinyírnak egy fél osztályt Amerikában – via. 444.hu

Biztosan hallottál a múltheti oregoni mészárlásról. A 444.hu olyan jó címet adott a cikknek, hogy én is felhasználtam. A tőzsdén van egy mondás, hogy az árfolyam a kisebb ellenállás felé megy, ugyanez igaz az őrült fegyveresekre is, vagyis olyan helyen mészárolnak, ahol tudják, hogy nem is használhatnak az ott lévők védekezésre fegyvert (vagyis az iskolákban lövöldöznek). Az USA-ban így is magas az egy főre jutó rabok száma… Ki jár jól?

Statisztikailag kimutatható, hogy a mészárlások idején a fegyvervásárlások száma megnő a lakosság körében. Ez persze nem azt jelenti, hogy ők tehetnek róla, sajnos az USA ilyen szempontból romlottabb, mint Európa.  A Legfelső Bíróság az amerikai alkotmány 2., aztán a 14., aztán egyszerre a 2. és 14. kiegészítésére hivatkozva kimondja, hogy az amerikaiaknak joguk van fegyvert tartani. Nos ezek mind előremutatják azt, hogy a fegyver gyártók imádják az USA-t. Bár picit morbid, hogy a mészárlásokkal egybekötjük az egészet, mégis érdemes ezekre figyelni.

Fegyvergyártók
Kimutatható az is, hogy a nagyobb hírverésű lövöldözések idején a a fegyvergyártók részvényének árfolyama emelkedik. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy hosszútávon emelkedjen a részvény. Márpedig mindenhol lövöldözésekről, harcokról hallani, tehát a fegyveripar erősen likvid piaccal rendelkezik. A fegyverlobbi is nagyon erős, mondhatni jól végzik a munkájukat. rengeteg szenátorra van befolyásuk, kapcsolataik. Tehát a fegyvertartási törvények nem fognak drasztikusan változni az elkövetkező években, ami kedvez a gyártóknak.

Smith & Wesson részvényről tavaly júliusban írtam. A részvény azóta szépen fel is jött, és elérte a céláramat is, így hozamod lehetett belőle. Akkor arról írtam, hogy a pakisztáni rendőröket is megkente a cég. Lenyelte a bírságot, amit ezért kapott, és azóta vígan zsebeli be a nagyobb profitot. A cég az utóbbi évben növelte szabad cash flowját.

A részvény tehát jó szinten van ahhoz, hogy 21-25 dollár közé emelkedjen. Ez hosszútávú befektetésre jó. Viszont 15 dollár alatt nem érdemes tartani a részvényt. 18 dollár felett viszont folyamatosan elosztva érdemes vásárolni úgy, hogy megfelelő átlagárunk legyen. 21-30% profitot ki tudunk belőle szedni 1-3 éven belül. A kockázatot tehát úgy tudod mérsékelni, hogy nem egyszerre veszel a részvényből, hanem időközönként elosztva (kisebb mennyiségeket), mondjuk negyedévente.

Frissítés!!! 2016. 11. 11.: A részvényen el tudtál érni 30% hozamot. Most viszont újra jó szinten van az árfolyam, plusz a megválasztott új elnök, Donald Trump felhajthatja az árfolyamát a részvény. Erről cikk a Brokermonitor.hu -n: Trump és a fegyver részvények

Smith & Wesson részvény elemzés - finviz.com
Smith & Wesson részvény elemzés – finviz.com

Fotó: Smith&Wesson

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek