KezdőlapTőzsdeKiáramlik a pénz az amerikai részvényekből?! Semmi pánik!

Kiáramlik a pénz az amerikai részvényekből?! Semmi pánik!

-

A Bank of America Merrill Lynch (BAML) legújabb felméréséből kiderül, hogy 99 milliárd dollárt húztak ki év/év alapon az amerikai részvénypiacból a befektetők. Ennek ellenére ezen időszak alatt az árfolyamok (tőzsde indexek) újabb és újabb rekordokat döntöttek. A pénz kivonás oka valószínűleg az lehetett, hogy beindult az európai kötvényvásárlási program, így több amerikai befektetési alap, és befektető is európai részvényekbe csoportosította át a tőkéje egy részét. A cikkben található ábrán is jól látszik a tőkeátcsoportosítás.

A részvénypiacokat a kiáramló tőke ellenére felfelé hajtotta például a nagyobb cégek részvény visszavásárlási programja, így nem estek be a tőke kivonás miatt.

A fent említett amerikai részvénypiaci tőkekiáramlás még nem jelenti azt, hogy a részvények esni fognak, hiszen még így is alul értékeltek a részvények. Korrekcióra (emelkedés után az árfolyam picit visszaesik) mindenképpen számítani lehet, ami újabb lehetőséget ad majd alacsonyabb áron való beszállásra, szóval olcsóbban tudunk részvényt venni, nagyobb hozamunk lesz.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek