Kiáramlik a pénz az amerikai részvényekből?! Semmi pánik!

99 milliárd dollárt vontak ki az amerikai részvényekből - BAML
99 milliárd dollárt vontak ki az amerikai részvényekből - BAML

A Bank of America Merrill Lynch (BAML) legújabb felméréséből kiderül, hogy 99 milliárd dollárt húztak ki év/év alapon az amerikai részvénypiacból a befektetők. Ennek ellenére ezen időszak alatt az árfolyamok (tőzsde indexek) újabb és újabb rekordokat döntöttek. A pénz kivonás oka valószínűleg az lehetett, hogy beindult az európai kötvényvásárlási program, így több amerikai befektetési alap, és befektető is európai részvényekbe csoportosította át a tőkéje egy részét. A cikkben található ábrán is jól látszik a tőkeátcsoportosítás.

A részvénypiacokat a kiáramló tőke ellenére felfelé hajtotta például a nagyobb cégek részvény visszavásárlási programja, így nem estek be a tőke kivonás miatt.

A fent említett amerikai részvénypiaci tőkekiáramlás még nem jelenti azt, hogy a részvények esni fognak, hiszen még így is alul értékeltek a részvények. Korrekcióra (emelkedés után az árfolyam picit visszaesik) mindenképpen számítani lehet, ami újabb lehetőséget ad majd alacsonyabb áron való beszállásra, szóval olcsóbban tudunk részvényt venni, nagyobb hozamunk lesz.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!