Kirúgták a munkavállalót, majd ezután ő kisajátította a cég Facebook oldalát. Érdekes és tanulságos sztori

Szeretem olvasgatni a posztokat a különböző szakmaibb Facebook csoportokban, mert előjönnek olyan információk, esetek, amiket jó, ha veletek is megosztok. Ilyen ez a sztori is. Szerintem te is már tudhatod, hogy a Facebook oldalakhoz több kezelőt is hozzá adhatunk, akik az oldal nevében tudnak posztolni, kommentekre válaszolni… Különböző szintek is vannak. Ezek admin, szerkesztő, hirdető, moderátor, elemző.

A legtöbben az admin és a szerkesztői szintet adják a munkavállalóiknak, közreműködőknek (pl. Facebook oldal kezelő, marketing ügynökségnek…). Sajnos sokan elkövetik azt a hibát, hogy admin jogot osztogatnak. Az adminnak teljes hozzáférése lesz az oldalhoz, és akár a többi admint is ki tudja penderíteni. Képzeld csak el, ott a saját oldalad, majd, akit te adminná tettél, kitesz a saját FB oldaladról. Nos ez történt a fent leírt sztorinál is. Nehéz lesz visszaszerezniük az oldalt, mivel a Facebook supportját néha nehéz elérni, illetve hosszas procedúra lesz ez, sőt mivel nem feltörték a fiókod, valószínűleg a te hülyeséged miatt a FB nem fog semmit se tenni.  Képzeld el mennyi bevételtől esik el addig is a cég (főleg, ha a Facebook fontos volt a marketingjükben).

Az is érdekes, hogy igen vannak ilyen volt alkalmazottak, akik egyszerűen ki akarnak szúrni a volt cégükkel. Ahogy az egyik KKV Marketing csoporttag írta “tele a világ idiótákkal”.

Erre tehát fel kell készülni. Jegyezd meg!

Soha ne adj admin jogot alkalmazottnak!

Erre ott a szerkesztői jog. Így csak posztolni tud, kommentelni, nem tud akkora kárt tenni, amit te 1 óra alatt vissza ne tudnál csinálni.

Olvasd el a többi cikket is a Vállalkozás rovatban, mert használható tippeket kapsz!

Forrás: KKV Marketing csoport/FB

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!