Kitörés várható a Luby’s étterem részvényénél?

Az amerikai Luby’s étterem részvényei az utóbbi hónapokban olyan mozgást követtek, amiből kitörés várható. De először nézzük át, mit lehet tudni a Luby’sról. 1947-ben alapított étteremlánc folyamatosan bővült, növekedett, sok franchise tag is csatlakozott hozzá. Majd a 2009-es recesszió miatt 25 üzletét be kellett zárnia, és az alkalmazottakat elbocsátania. Jelenleg 179 étteremből áll, ebből 94 hagyományos kávézó, 68 hamburgerező, 17 bár.

A cég kilátásai nem jók , igaz a 112 franchise tulajdonos elég kitartó, mivel ezen a piacon jelenleg sok a konkurencia. Igaz közben nyílnak az újabb és újabb üzletek, főleg a bár és grill éttermek.

A cég veszteséges éveket halmoz, így a befektetők kezdenek elpártolni tőle. A  jelentéseikben a költségek csökkentését folyamatosan írják, ez még mindig nem elég. Tartósan 5 dollár alatt nem volt még a részvény, de jelenleg olyan mozgást végez, ami kitöréshez is vezethet.  5,75 dollár felett inkább emelkedésre számíthatunk, de 5 dollár alatt inkább csökkenésre, igaz a 4,8 dolláros szintet érdemes megvárni, míg valaki árfolyam esésre spekulál.

lub

 

Forrás: finviz, restaurantsmagazin

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)