Kiyosaki szerint összeomlik 2016-ban a gazdaság, egy újabb guru jóslata – Miért ne hallgass a gurukra?

Kiyosaki a Gazdag papa, szegény papa című bestseller könyv szerzője. Sokan szeretik a guru tanácsait követni. Most nem is a könyvében leírtak miatt írom ezt a bejegyzést, hanem amiatt, hogy már régóta mondja, hogy 2016-ban összeomlás lesz. Most a MarketWatchnak adott interjújában beszélt arról, hogy idén nagyobb válság lesz, mint ami valaha volt. A jóslatának még ideje is van, mivel a legtöbb tőzsde összeomlás ősszel szokott lenni. De hallgathatunk rá?

Ha beírjuk a keresőbe (google), hogy “tőzsde összeomlás guru” , máris rengeteg találatot kapunk. Szinte az elmúlt 4-5 évben mindig volt 1-5 guru, aki azt mondta, abban az évben összeomlás lesz. A legtöbb ilyen guru, főleg tőzsde guru, befektető, általában saját pozícióból beszél. Ez azt jelenti, hogy azért mond valamit, hogy hátha a piacot így tudja befolyásolni, és ebből ő profitál. Jó példa erre Soros György, de még példának hozhatok céget is, a Goldman Sachs-ot is. Rajtuk kívül is kb. minden hónapra, vagy negyedévre jut valaki, aki vagy összeomlást, vagy valami mást jósol. Ők többször is pozícióból beszélnek, vagyis szeretnék befolyásolni az árfolyamot a kiszólásaikkal. Természetesen ez nem mindig igaz, de valljuk be, ennyi összeomlás után már pénzpiac sem lenne, mint amennyiszer belengették a neves befektetők, guruk.

Térjünk rá Kiyosaki idei összeomlás jóslatára. Szerinte a nagy jövedelem különbségek és az alacsony alapkamatok okozzák majd az összeomlást. Nos, az alacsony alapkamatok inkább felpörgették a piacokat, így ebben talán rosszul látja a neves befektető, guru a tőzsdére vonatkozó hatását. A jövedelem különbségek, a szegények és gazdagok közötti szakadék szélesedése pedig nem okozhat ekkora összeomlást. Abban viszont egyetértek Kiyosakival, hogy érdemes aranyban tartani a pénzünk egy részét, mivel egy kisebb összeomlástól bármikor tarthatunk. Jelenleg Kína az, ami elindíthat egy lavinát. Erről itt írtam, kattints ide! 

Az arany árfolyamáról a Brokermonitor.hu -n már írtam, érdemes lesz elolvasnod: Brexit, török puccs…? 4 dolog, amiért az aranyat még jó sokáig nem kell elfelejtenünk

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni az arany árfolyamával.

Fotó: Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!