Klapka György tanácsai kezdő vállalkozóknak…

Klapka György – a sokak által Aranyembernek nevezett milliárdos vállalkozó – igenis értette a siker titkát, és ezt tudta is kamatoztatni… Sorozatvállalkozó volt, akit nem lehetett megállítani. Ha valamit kigondolt, akkor belefogott. Az idén elhunyt Klapkát többek között azért nevezték el Aranyembernek, mert bármihez is nyúlt, vagy fogott bele – az előbb utóbb arannyá változott…

Amikor nem sikerült…

Klapka egyik fő erénye volt, hogy felismerte, ha nem sikerült valami. Romániában is üzletelt, próbált lisztet, cukrot és Belga csokit importálni az országba… Keleti szomszédaink azonban rendszeresen átverték. Egyik alkalommal például egy kamionnyi vegyes szállítmányból 30 kiló hiányzott. Nézett is Klapka értetlenül, kérdezi a kamionost: “Mi történt?” Erre ő: “Hát főnök, megkóstoltuk…”

Nem is húzta sokáig a dolgokat az üzletember… Több hasonló eset után csapot papot otthagyott, és felszámolt mindent Romániában.

Ez Klapka első tanácsa: Ha valami nem sikerül, azt merd otthagyni!

Használd ki a lehetőségeket…

Klapka a II. világháború közben is már üzletelt javában, petróleumot cserélt lisztre, majd vadászpuskát zsírra… Kihasználta a lehetőségeket. Rövid táncos és színészi karrier után egy kis vesztegetéssel megkapja a nyugati útlevelét (ekkor még kellett, hogy át tudjon menni a Kelet- és Nyugat-Berlint elválasztó határon).

Egyből nekikezd a csempészetnek. Húst, ékszert csempészett, majd – még több pénzre vágyva – embereket is nyugatra… Mivel nem ellenőrizték az autóját az útlevele miatt, ezért ez könnyű pénzt jelentett neki.

Több évig foglalkozott ezzel, mikor lebuktak, ő már csak hallomásból tudott arról, hogy halálra ítélték – az NSZK-ban járt már rég.

Klapka sorozatvállalkozóként nagyon könnyen vágott bele bizniszekbe, és engedte el azokat, amik nem működtek.

Egy jogszabály hézagnak köszönhetően például 2000 autót hozatott be Magyarországra, ebből 200-at a rendőrség vett meg. Ironikus módon épp egy ilyennel vitték be a legenda szerint a rendőrségre, amikor leleplezték az autók eredetét – azonban valahogy ezt is megúszta.

Bármibe fogsz…

Klapka sikerének legnagyobb titka a kitartás és a szorgalma volt. Bármilyen üzletbe fogott, előtte mindig jó alaposan tanulmányozta azt. Egyrészt, hogy ne verhessék át, másrészt, hogy értsen ahhoz, amit csinál. Így volt a diótermesztő vállalkozásával is (mint elmesélte). Amikor a diótermesztésbe belefogott, előtte 1-1,5 évig tanulmányozta a különböző diófajtákat, és minden eshetőséget körbejárt. Rengeteg könyvet elolvasott róluk, és mindent megtudott amire szüksége lehet a sikerhez. Ez a legfontosabb, amit megtehetsz a sikerért! Ha valamibe belefogsz, azt ne félgőzzel tedd – hanem ásd bele magad jól!

Klapka legnagyobb sikerei

  • Diótermesztés
  • Vámház körút 9 – ékszerbolt és fizikai arany értékesítés
  • Invázió üzletek

Pénz nélkül

Klapka György egyik leghíresebb mondása a következő: Aki pénz nélkül nem tud pénzt csinálni, az pénzzel se tud. Ez vonatkozik a Minner vállalkozásötleteire is! Nem szükséges ahhoz milliárdokat, vagy több 10 milliót felhalmoznod, hogy vállalkozásba fogj… Vágj bele, kezd el kicsiben!

Néhány vállalkozásötlet, amihez nem kell milliós tőke:

 

Kép forrás: Klapka György, Facebook

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!