szombat, január 16, 2021

Könyvajánló: A hatékony kommunikáció alapjai

hatékonykommunikácioalapjaiElsőre mikor belelapozol úgy tűnik, mintha egy tankönyv lenne. 566 oldal, apró betűk, a borító sem egy nagy szám. De, amit a könyvben olvashatsz, az garantáltan meg fog lepni. Nem egy száraz könyv: A hatékony kommunikáció alapjai – Fodor László – Kriskó Edina

A könyv a munka és az üzleti élet világában fontos kommunikációs készségeket, az empátiát, önérvényésítést, befolyásolást, meggyőzést, konfliktuskezelést elemzi, és tippeket ad.
Kinek ajánlom? Ha írsz marketing szövegeket, készítesz online hirdetéseket, személyesen tárgyalsz vevőkkel, ügyfelekkel, akkor ezt a könyvet neked írták.

Három részt emelnék ki:

  • 4. fejezet: Nem verbális kommunikáció
    Tudtad, hogy egy üzleti tárgyalás során sokkal többet megtudhatsz a partneredről, ha odafigyelsz a nem verbális kommunikációjára?  Ebben a könyvben választ kapsz arra, hogy hogyan fordítsd előnyödre azt, ha tisztában vagy a nem verbális kommunikáció ismereteivel.
  • 6. fejezet: Empátia és asszertív kommunikáció
    Gondolnád, hogy a beszélgetéseid lehetnének sokkal hatékonyabbak? Vajon te aktívan figyelsz a partnereidre, ügyfeleidre? Eleget kérdezel? Ebben a könyvben gyakorlati példákkal alátámasztva megtudhatod, hogy mit és hogyan mondj, és mit ne mondj.
  • 7. fejezet: Befolyásolás és meggyőzés
    Szeretnéd javítani, fejleszteni meggyőzőképességedet? Nagyon jó tippeket és technikákat olvashatsz ebben a fejezetben arról, hogy hogyan tudod hatékonyabban meggyőzni leendő ügyfeleidet.

Egy sikeres vállakozó számára ez egy kötelező olvasmány.

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek