KezdőlapTőzsdeKülföldi brókercégnél ragadt 5000 magyar ügyfél tőkéje?! Folytatódik a brókerbotrány?

Külföldi brókercégnél ragadt 5000 magyar ügyfél tőkéje?! Folytatódik a brókerbotrány?

-

Újabb brókerbotrány a kilátásban? Erről lehet olvasni befektetési fórumokon is, ahol az Ironfx ügyfelei panaszkodnak, mivel nem jutnak a tőkéjükhöz. Az IronFx egy ciprusi bejegyzésű vállalat, és a magyar ügyfelek többsége is a ciprusi cégükhöz tartozik. Van magyar ügyfélszolgálat is Budapesten, de ők nem tudnak mit tenni. Többen is már hónapok óta várják, hogy egyrészt elbírálják a kiutalási, hazautálási kérvényüket, másrészt az összeg kiutalását is. Egyes becslések szerint 5000 ügyfélről lehet szó, bár arról pontos értesülés nincs, mennyien érintettek a kiutalás visszatartásában. Mért nem utal a cég? (videót is láthatsz a cikkben)

  • arra hivatkoznak, hogy többen az ő általuk adott bónusszal éltek vissza. Erről itt írtunk részletesen, sokan nyerészkedtek ezzel: Így tudtál kockázat nélkül nyerni a tőzsdén (forexen), avagy a “nagy bónuszjáték”
  • a kiutalásnál minden számlát egyesével vizsgálnak meg, a bónusz visszaélések miatt, ezért húzódik az ügy, mert szerintük egyesével végig néznek minden számlát. A helyzet mégsem ilyen egyszerű, van olyan, aki nem is kereskedett még a számláján lévő tőkével, mégsem utalják neki a tőkét.

Az utóbbi hónapokban a cégtől alkalmazottak is távoztak, sokak szerint a süllyedő hajót hagyják el.

A ciprusi tőzsdefelügyelet eddig még nem tett semmit, pedig több bejelentés is érkezett hozzájuk az utóbbi hónapokban. Nemcsak magyar ügyfelek érintettek, hanem szinte minden európai ország, sőt még Kína is. Utóbbi ország azért is érdekes, mert egyrészt rájuk fogják főként a kialakult helyzetet, mert onnan volt a legtöbb bónusz visszaélés.

Az igaz, hogy a devizapiacra általában pár száz, vagy pár ezer dollárt utalnak fel az emberek, így lehet sokan nem is törődnek a kialakult helyzettel. Az ügyfelek kis rétege viszont akár több millióval is, sőt több tízmillióval is bent ragadhatott az Ironfxnél.

A kialakult helyzetet legjobban a GazdaságTV riportja mutatja be, ahol is egy jelenlegi IronFx-es ügyfél mondja el a történetét. Ő még csak nem is kereskedett a beutalt összeggel, mégis több hónapja visszatartják pénzét, ami több millió forintot jelent.

Érdekelnek a további vélemények? Károsultak panaszai? Nézz bele ebbe a fórumba, és az egész sztorit hamar megérted (Régebbi posztokat is olvasd el!).

Fotó: sxc.hu
Forrás: GazdaságTV

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek