szombat, január 16, 2021

Külföldi brókercégnél ragadt 5000 magyar ügyfél tőkéje?! Folytatódik a brókerbotrány?

Újabb brókerbotrány a kilátásban? Erről lehet olvasni befektetési fórumokon is, ahol az Ironfx ügyfelei panaszkodnak, mivel nem jutnak a tőkéjükhöz. Az IronFx egy ciprusi bejegyzésű vállalat, és a magyar ügyfelek többsége is a ciprusi cégükhöz tartozik. Van magyar ügyfélszolgálat is Budapesten, de ők nem tudnak mit tenni. Többen is már hónapok óta várják, hogy egyrészt elbírálják a kiutalási, hazautálási kérvényüket, másrészt az összeg kiutalását is. Egyes becslések szerint 5000 ügyfélről lehet szó, bár arról pontos értesülés nincs, mennyien érintettek a kiutalás visszatartásában. Mért nem utal a cég? (videót is láthatsz a cikkben)

  • arra hivatkoznak, hogy többen az ő általuk adott bónusszal éltek vissza. Erről itt írtunk részletesen, sokan nyerészkedtek ezzel: Így tudtál kockázat nélkül nyerni a tőzsdén (forexen), avagy a “nagy bónuszjáték”
  • a kiutalásnál minden számlát egyesével vizsgálnak meg, a bónusz visszaélések miatt, ezért húzódik az ügy, mert szerintük egyesével végig néznek minden számlát. A helyzet mégsem ilyen egyszerű, van olyan, aki nem is kereskedett még a számláján lévő tőkével, mégsem utalják neki a tőkét.

Az utóbbi hónapokban a cégtől alkalmazottak is távoztak, sokak szerint a süllyedő hajót hagyják el.

A ciprusi tőzsdefelügyelet eddig még nem tett semmit, pedig több bejelentés is érkezett hozzájuk az utóbbi hónapokban. Nemcsak magyar ügyfelek érintettek, hanem szinte minden európai ország, sőt még Kína is. Utóbbi ország azért is érdekes, mert egyrészt rájuk fogják főként a kialakult helyzetet, mert onnan volt a legtöbb bónusz visszaélés.

Az igaz, hogy a devizapiacra általában pár száz, vagy pár ezer dollárt utalnak fel az emberek, így lehet sokan nem is törődnek a kialakult helyzettel. Az ügyfelek kis rétege viszont akár több millióval is, sőt több tízmillióval is bent ragadhatott az Ironfxnél.

A kialakult helyzetet legjobban a GazdaságTV riportja mutatja be, ahol is egy jelenlegi IronFx-es ügyfél mondja el a történetét. Ő még csak nem is kereskedett a beutalt összeggel, mégis több hónapja visszatartják pénzét, ami több millió forintot jelent.

Érdekelnek a további vélemények? Károsultak panaszai? Nézz bele ebbe a fórumba, és az egész sztorit hamar megérted (Régebbi posztokat is olvasd el!).

Fotó: sxc.hu
Forrás: GazdaságTV

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek