vasárnap, január 17, 2021

Lakáscéljai mindenkinek vannak

Lakáscéljai mindenkinek vannak… vagy néhány éven belül lehetnek!

-avagy mire is használható a 30 % állami támogatás?

Megkérdeztük Juhász Zsuzsannát a Lakástakarékpénztár csoportvezetőjét, hogy mondja el nekünk, mi ez a megtakarítási forma?
A lakástakarék olyan megoldást kínál, amellyel lakással kapcsolatos céljainkat tudjuk finanszírozni úgy, hogy az vállalható és előre kiszámítható terhelést jelentsen és ahhoz az állam is hozzájáruljon.

Mire használható a támogatás?

Bármely lakáscélra, rendkívül sokoldalú a felhasználási lehetőség, pl:

–          új otthon vásárlására
–          önerő igazolására
–          meglévő otthon felújítására, bővítésére, korszerűsítésére
–          hitelkiváltásra

Magánszemélyeken kívül ki használhatja még?

Lakásszövetkezetek tagjainak vagy a társasházi lakástulajdonosok közös tulajdonában álló épületrészeinek felújítására és korszerűsítésére is lehet szerződést kötni.

–          többek között szilárd burkolatú út,  járda, áram-, gáz-, vízvezeték, szennyvízcsatorna, csapadékvíz-elvezető csatorna, árok, informatikai hálózati kapcsolat (telefon, kábeltelevízió, internetelérés) kialakítására és felújítására saját vagy önkormányzati, közműfejlesztési társulati beruházás keretében

Kell-e fizetni kamatadót a támogatás után?

Nem! Az állam a befizetett összegek után 30 % – os, magánszemélyeknek évi maximum 72.000 Ft állami támogatást nyújt, nem adókedvezményként, hanem ez közvetlenül a megtakarítási számlán kerül jóváírásra, valamint a megtakarításra még kamat is jár, ami kamatadó-mentes!

Milyen feltételei vannak a támogatásnak?

Az állami támogatás feltétele –többek között- minimum 45 hónap megtakarítási idő (+3 hónap kiutalás) és a lakáscélú felhasználás Magyarország területén.

Milyen összeggel érdemes elkezdeni a megtakarítást?

A maximális állami támogatást havi 20.000 Ft befizetése mellett van mód igénybe venni.
Igy módozattól függően 270.000 – 720.000 Ft is lehet az államtó kapott vissza nem térítendő támogatás összege. 

Nyithatok több számlát is?

Egy ember egyidejűleg csak egy Lakástakarék szerződés után veheti igénybe az állami támogatást, családtagok viszont köthetnek több szerződést ami felhasználáskor összevonható a közös lakáscél érdekében, így az elérhető megtakarítás és az igénybe vehető állami támogatás megtöbbszörözhető!

Összefoglalná Nekünk, a fontosabb részleteket?

Egy jól tervezhető, rugalmas megtakarítás amely mellé kedvező lakáskölcsön is igényelhető.
Évente a befizetett összegre 30 % állami támogatás ( személyenként maximum 72.000 Ft), magas hozam, kamatadó mentesen.
Tőke- és hozamgarantált, a betétet és kamatait az ügyfél felmondás esetén is visszakapja.
Biztonságos betételhelyezési lehetőség – a betét és a betéti kamat is OBA által biztosított!

Számlanyitási akciókkal és díjkedvezményekkel állunk az érdeklődők rendelkezésére!

Juhász Zsuzsanna  +36706994766
www.nyugdijat.hu

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek