Lassan itt a nyár, ideje figyelni a hoteleket. De tudod, mi mást nézünk :)

A címben is utaltunk rá, hogy nem a hotelek ajánlatait fogjuk most nézni. Azt vizsgáljuk vajon érdemes e hotel részvénybe fektetni. Melyik az a részvény, amelyiknél van egy kis félreárazás. Érdemes megfogni a várakozásokat, és most erre lehetőségünk is van. Hallottál már a Hyatt Hotelről? Főleg luxushoteleket üzemeltet a cég, már 1957 óta. A Fortune 100-as listájába is befért, így mondhatjuk azt, hogy egy jó cégről beszélünk. 48 országban vannak Hyatt hotelek, van már franchiseban is. Jelenleg főleg Ázsiában terjeszkedik.

Az alábbi ábrán jól látható, hogy a bevétele stabilan alakul. Bevallom régen láttam ilyen stabil céget. A befektetők mégis a várakozásokat árazzák be, szóval ezt figyelembe kell venni majd az elemzésnél.

Hyatt Hotel pénzügyi adatai
Hyatt Hotel pénzügyi adatai – google finance

A részvényen látszik, hogy stabil emelkedő trend egy ideje megtört, és oldalazott a részvény. Ez jó beszállási lehetőséget kínál számunkra. A grafikonon is jól látszik, hogy kezd újra magához térni a részvény. 60 dollár felett már érdemes beszállni, mivel 67 dollárig várják az elemzők a részvényt 1 év távlatában. Tehát 10-15%-ék hozam lehetőséget kínál. Tavaly több beruházást is eszközölt a cég, így 2015-ben még nagyobb megtérüléssel lehet számolni.  55 dollár alatt viszont már veszélyes tartani a részvényt. Így ismét alacsony kockázattal tudunk profitálni egy részvényből.

 

Hyatt részvény - finviz.com
Hyatt részvény – finviz.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!