Lassan itt a nyár, ideje figyelni a hoteleket. De tudod, mi mást nézünk :)

A címben is utaltunk rá, hogy nem a hotelek ajánlatait fogjuk most nézni. Azt vizsgáljuk vajon érdemes e hotel részvénybe fektetni. Melyik az a részvény, amelyiknél van egy kis félreárazás. Érdemes megfogni a várakozásokat, és most erre lehetőségünk is van. Hallottál már a Hyatt Hotelről? Főleg luxushoteleket üzemeltet a cég, már 1957 óta. A Fortune 100-as listájába is befért, így mondhatjuk azt, hogy egy jó cégről beszélünk. 48 országban vannak Hyatt hotelek, van már franchiseban is. Jelenleg főleg Ázsiában terjeszkedik.

Az alábbi ábrán jól látható, hogy a bevétele stabilan alakul. Bevallom régen láttam ilyen stabil céget. A befektetők mégis a várakozásokat árazzák be, szóval ezt figyelembe kell venni majd az elemzésnél.

Hyatt Hotel pénzügyi adatai
Hyatt Hotel pénzügyi adatai – google finance

A részvényen látszik, hogy stabil emelkedő trend egy ideje megtört, és oldalazott a részvény. Ez jó beszállási lehetőséget kínál számunkra. A grafikonon is jól látszik, hogy kezd újra magához térni a részvény. 60 dollár felett már érdemes beszállni, mivel 67 dollárig várják az elemzők a részvényt 1 év távlatában. Tehát 10-15%-ék hozam lehetőséget kínál. Tavaly több beruházást is eszközölt a cég, így 2015-ben még nagyobb megtérüléssel lehet számolni.  55 dollár alatt viszont már veszélyes tartani a részvényt. Így ismét alacsony kockázattal tudunk profitálni egy részvényből.

 

Hyatt részvény - finviz.com
Hyatt részvény – finviz.com
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!