Legközelebb kamatdöntésnél elég egy Yo! -t küldeni, és mindenki tudja

Bárhogy nézzük sok piaci elemző szerint kockázatos még mindig a magyar gazdaság. Így a tőke amúgy is nehezen jött ide, most meg főleg nehezen, hiszen az alapkamat olyan alacsony, hogy nem éri meg idehozni nekik a pénzt. Mivel addig a kamatbevétel egyensúlyban tartotta a kockázatukat. Tegnap az MNB alapkamatot csökkentett, történelmi mélypontra 2,3%-ra tolta le az irányadó kamatrátát. A piac nem nagyon reagált már erre, hiszen számítani lehetett. Az MNB is feltelepítheti a YO! appot és egyszerűen csak elküldi üzenetbe az MTI-nek, máris mindenki tudni fogja csökkentették a kamatot.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Ez az ábra jól szemlélteti, hogy a külföldiek forint állománya folyamatosan csökken.
forint_kulfold_juni

Az MNB már jó ideje használja az FX-swap ügyleteket is monetáris céllal. Erre már több cikkben is kitértünk.
mnb_juni_fxswap

Forrás: MNB
Matolcsy YO! képének forrása: 66másodperc.blogspot.hu

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!