Legyél drogbáró legálisan 6. rész – A Microsoft is érintett lett a fű bizniszben

Harborside Health Center employee Mike Lewis, right, talks to a patient interested in purchasing marijuana starter plants. Harborside, in Oakland California, is one of the largest marijuana dispensaries in the nation. Herald-Tribune Staff Photos / MICHAEL POLLICK; 2014

A Microsoft feltette az i-re a pontot, amikor bejelentették, hogy beszállnak ők is a marihuána bizniszbe. Bár természetesen csak közvetve, de így is jelen lesznek ezen a piacon is. A Kind Financial nevű szoftvercéggel kötött megállapodást, mely a fűeladásokat nyomon követő szoftvert fejleszti. Legnagyobb előnyét az amerikai kormány, illetve a helyi hatóságok fogják élvezni, de a marihuána termesztők és a “fűboltok” is kellő képet kapnak majd az ellátottságról, a szállítmányokról…

A Microsoft felhőjében fogják tárolni az adatokat, így ténylegesen csak közvetetten kapcsolódik a nagy tech óriás a marihuána bizniszhez. Ez a cikk így picit ki is fog lógni a cikksorozat eddigi tartalmaiból, mert egy olyan cég részvényeiről olvashatsz, mely csak az előbb említett módon csatlakozik a legális marihuána üzlethez, sőt nem is erről lesz szó, de így legalább ránézel a tartalomra!

A Microsoft az elmúlt időszakban (múlt héten) több nagyobb volumenű üzletet is bejelentett. A fent említett Kind Financial céggel való együttműködés maximum stabilitást nyújt az árfolyamnak, és a cégnél nem egy nagy biznisz. Viszont a múlt héten bejelentett LinkedIn felvásárlás már figyelemre méltó, sőt kell is vele foglalkozni. Így át is térünk erre.

A LinkedIn-en szinte mindenki megtalálható, aki a Microsoft célcsoportjában benne van. Így ez ebből a szempontból egy jóvásárlás volt, bár picit drága, 26 milliárd dollárjába került a cégnek. A LinkedInnek jelenleg 450 millió felhasználója van, és többségük diplomás. Ezzel a két cég kölcsönösen új felhasználókat, és piacot tud meghódítani. A Microsoft vezérigazgatója szerint újabb 115 milliárdos piaccal tudta így bővíteni a cég a lehetséges ügyfélkörét.

Így újabb várakozást növelő információk érkeztek. A részvény (grafikon alul) egy nagyobb emelkedés után megpihent, és most a legutóbbi lokális csúcs és oldalazás szintjére csökkent. Ez jó vásárlási lehetőséget nyújt így. Ha figyelted a Minner Microsoft elemzéseit, akkor már most profitban lennél. DE nem baj, hogy most csatlakoztál, és olvasod ezt a cikket.

Figyelem! Ha Microsoft részvény vásárlásban gondolkodsz, akkor ne a rászánt tőke egészéből vegyél részvényt, hanem időben oszd el, pl. negyedévente kisebb csomagokat érdemes venned. Így a kockázatodat csökkented. Ha viszont 40 dollár alá csökken az árfolyam, akkor már ne vegyél újabb csomagot, sőt kezdd eladogatni a papírokat. Mekkora potenciál van a cégben? A legnagyobb elemző cégek 60 dollár fölé várják az árfolyamot 1-3 éven belül. 56 dollár áttörésével ez meg is valósulhat. Ez így is 20% hozamot jelentene. Ennél a részvénynél hosszú távban gondolkodj! Így még több is lehet ez.

microsoft részvény
Microsoft részvény elemzés – A grafikont a www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában is eléred!

Szeretnéd először begyakorolni a tőzsdét, a kereskedést? Akkor kattints ide! 

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni a Microsoft részvénnyel.

[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

A cikksorozat további részei: 
Legyél drogbáró legálisan
Legyél drogbáró legálisan 2.
Legyél drogbáró legálisan 3.

Legyél drogbáró legálisan 4. rész
Legyél drogbáró legálisan 5. rész

Forrás: Quarz, Bitport
Fotó: marijuana.heraldtribune.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!