Legyél drogbáró legálisan 6. rész – A Microsoft is érintett lett a fű bizniszben

Harborside Health Center employee Mike Lewis, right, talks to a patient interested in purchasing marijuana starter plants. Harborside, in Oakland California, is one of the largest marijuana dispensaries in the nation. Herald-Tribune Staff Photos / MICHAEL POLLICK; 2014

A Microsoft feltette az i-re a pontot, amikor bejelentették, hogy beszállnak ők is a marihuána bizniszbe. Bár természetesen csak közvetve, de így is jelen lesznek ezen a piacon is. A Kind Financial nevű szoftvercéggel kötött megállapodást, mely a fűeladásokat nyomon követő szoftvert fejleszti. Legnagyobb előnyét az amerikai kormány, illetve a helyi hatóságok fogják élvezni, de a marihuána termesztők és a “fűboltok” is kellő képet kapnak majd az ellátottságról, a szállítmányokról…

A Microsoft felhőjében fogják tárolni az adatokat, így ténylegesen csak közvetetten kapcsolódik a nagy tech óriás a marihuána bizniszhez. Ez a cikk így picit ki is fog lógni a cikksorozat eddigi tartalmaiból, mert egy olyan cég részvényeiről olvashatsz, mely csak az előbb említett módon csatlakozik a legális marihuána üzlethez, sőt nem is erről lesz szó, de így legalább ránézel a tartalomra!

A Microsoft az elmúlt időszakban (múlt héten) több nagyobb volumenű üzletet is bejelentett. A fent említett Kind Financial céggel való együttműködés maximum stabilitást nyújt az árfolyamnak, és a cégnél nem egy nagy biznisz. Viszont a múlt héten bejelentett LinkedIn felvásárlás már figyelemre méltó, sőt kell is vele foglalkozni. Így át is térünk erre.

A LinkedIn-en szinte mindenki megtalálható, aki a Microsoft célcsoportjában benne van. Így ez ebből a szempontból egy jóvásárlás volt, bár picit drága, 26 milliárd dollárjába került a cégnek. A LinkedInnek jelenleg 450 millió felhasználója van, és többségük diplomás. Ezzel a két cég kölcsönösen új felhasználókat, és piacot tud meghódítani. A Microsoft vezérigazgatója szerint újabb 115 milliárdos piaccal tudta így bővíteni a cég a lehetséges ügyfélkörét.

Így újabb várakozást növelő információk érkeztek. A részvény (grafikon alul) egy nagyobb emelkedés után megpihent, és most a legutóbbi lokális csúcs és oldalazás szintjére csökkent. Ez jó vásárlási lehetőséget nyújt így. Ha figyelted a Minner Microsoft elemzéseit, akkor már most profitban lennél. DE nem baj, hogy most csatlakoztál, és olvasod ezt a cikket.

Figyelem! Ha Microsoft részvény vásárlásban gondolkodsz, akkor ne a rászánt tőke egészéből vegyél részvényt, hanem időben oszd el, pl. negyedévente kisebb csomagokat érdemes venned. Így a kockázatodat csökkented. Ha viszont 40 dollár alá csökken az árfolyam, akkor már ne vegyél újabb csomagot, sőt kezdd eladogatni a papírokat. Mekkora potenciál van a cégben? A legnagyobb elemző cégek 60 dollár fölé várják az árfolyamot 1-3 éven belül. 56 dollár áttörésével ez meg is valósulhat. Ez így is 20% hozamot jelentene. Ennél a részvénynél hosszú távban gondolkodj! Így még több is lehet ez.

microsoft részvény
Microsoft részvény elemzés – A grafikont a www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában is eléred!

Szeretnéd először begyakorolni a tőzsdét, a kereskedést? Akkor kattints ide! 

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni a Microsoft részvénnyel.

[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

A cikksorozat további részei: 
Legyél drogbáró legálisan
Legyél drogbáró legálisan 2.
Legyél drogbáró legálisan 3.

Legyél drogbáró legálisan 4. rész
Legyél drogbáró legálisan 5. rész

Forrás: Quarz, Bitport
Fotó: marijuana.heraldtribune.com

Van még 5 perced? Instant üzlet

Olvasd el a Minner rövid üzleti híreit a Minner Instantban!Kattints ide és csak görgess lefelé a rövid üzleti információkat olvasva. Tovább a Minner Instantra! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!