Legyél drogbáró legálisan 2.

Feltetted magadnak már a kérdést, miért nem lettél még drogbáró legálisan? Először is mert nem vettél egy marijuána részvényt se, másodszor, ha vettél is, még eddig nem volt belőle profit. Előző cikkünkben (Legyél drogbáró legálisan) részleteztük magát a bizniszt (olvasd el mielőtt elmélyülsz ebben a cikkben). Igazából, aki az elején beszállt, az kaszált is rendesen, de még mindig lehet hozamra szert tenni.

 

Okok, amiért eddig nem emelkedtek úgy a részvények:

  • azokban az államokban ahol legális a fű a koncessziók kiosztása eléggé hanyag és szervezetlen volt. Mondhatni a magyar trafik koncessziók lebonyolítása hozzájuk képest szervezettebb volt. Sajnos a marihuána boltok megnyitása körül több gond is volt, nem csak holmi tejüveg, és kint marad a gyerek probléma…
  • az elején csak készpénzzel lehetett fizetni (a sok készpénz miatt a boltosok féltek), a biztonsági személyzetnek nem lehetett éles fegyvere
  • pl. Washingtonban alig sikerült kiosztani az első koncessziókat, és még mindig akadozik a rendszer
  • a sok penny stock őrült – többek között mi is – rárepült a nevesincs papírokra, csak mert marihuána termesztéssel, valamint erre épülő szolgáltatással foglalkoztak

Levonva a konklúziót, picit várni kell olyan masszív cégekre, akik ténylegesen kiszolgálják ezt a piacot, akár termesztésben, akár a ráépülő eszközök eladásában. Itt jöhet például egyből a hidropóniás cégek részvénye, de itt is körültekintőek kell körülnézni.
Véleményem szerint jövő nyárra alakul ki úgy a piac, hogy körvonalazódnak a nagyobb cégek, és több koncesszió lesz kiosztva azokban az államokban, ahol legális a fű.

Addig is találunk olyan részvényeket, amiken megfogható a várakozások miatt a növekedés, és profitot érhetünk el (akár kis pénzzel is.)
Ne maradj le ezekről, az infókról a Legyél drogbáró legálisan 3. cikkünkben megtudhatod majd, hogy melyik vállalat részvénye a megbízható, és miért.

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek