KezdőlapTőzsdeLegyél drogbáró legálisan 3.

Legyél drogbáró legálisan 3.

-

Az első két cikkben már teljesen megismerhettétek, miért is érdemes foglalkozni az amerikai marihuána legalizálásával, az ehhez kapcsolódó cégekkel, részvényekkel. Ha lemaradtál ezekről a cikkekről, kattints ide, és olvasd el őket.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy a piac 2014-ben eléggé felpezsdült, még ha a részvények eddig nem is követték az eseményeket, sajnos az USA-ban is furcsán osztogatják a koncessziókat, így néha akadozik a marihuána piac.

Toni Fox (hölgyről van szó) a 3D Cannabis Center tulajdonosa már a 2014-es legalizálás előtt is orvosi marihuánát árult, de akkor még csak szűk körnek. Legnagyobb bevétele akkor 2013-ban volt, amikor elérte a 400 ezer dollárt. Miután legalizálták a marihuánát Colorado államban a Denveri üzlete előtt máris nagyobb sor állt, és napi 10 000 dollár bevétele lett azonnal, míg régen ez az összeg napi 1000 dollárt tett ki. Jelenleg napi 170 vásárlója van, és tavaly 3,6 millió dollár bevétel hozott neki az üzlet.

A hölgy okosan be is fektette a pénzt, és 1 millió dollárért egy 20 ezer négyzetméteres raktárat vett, ahol 35 000 tő marihuánát gondoz. Havonta 70 kilogramm marihuánát termel, amiből 50-et ad el a boltjaiban (kettő van), míg 20-at másik boltoknak. Toni elmondta, hogy vásárlói fele turista, vagy átutazó azaz Colorado-n kívülről jön (a nagyobb üzletük Denverben van).

 3D Cannabis Center - visit3d.com
3D Cannabis Center – visit3d.com

Persze a bevételek növekedése mellett a költségei is megnőttek, 5 főről 40 főre nőtt a dolgozói száma, és a biztonságra is sokat kell költenie. A biztosításokra pedig kész vagyon megy el hónapról hónapra. A marihuána ára szerinte egyre csökkenni fog a nagyobb kínálat miatt. Új boltot nem biztos, hogy fog nyitni, megvárja míg tisztul a piac, egy új koncesszió 20 ezer dollárba kerül.

Jelenleg a befektetők a GW Pharmaceuticals részvényét tartják a legstabilabb befektetésnek a marihuána részvények közül. Az árfolyama is ”szépen néz ki”, és jó beszállási lehetőséget kínál, mivel 60 és 63 dollár körül kisebb kockázattal ki lehet szállni, ha csökkenni kezdene az árfolyam. Látszik a grafikonon, hogy nagy mozgásokat végez a részvény (volatilis), tehát óvatosan kell befektetni. Amint újra magára talál a piac hamar 120 dollár fölé emelkedhet az árfolyam. A részvény a Nasdaq-on forog, tehát nem is kis cégről beszélünk. A cég 2014-ben Európába is betört, sőt globálisan terjeszkedik. Olyan nagy cégek is vásárlói, mint a Bayer, Novartis. A cégnek a bevételei persze nem csak a marihuánás készítményekből van, ezért is érdemes odafigyelni rá.

GW Pharmaceuticals plc árfolyam - finviz.com
GW Pharmaceuticals plc árfolyam – finviz.com

Forrás: visit3d.com, cnnmoney

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek