Kezdőlap Tőzsde Legyél drogbáró legálisan

Legyél drogbáró legálisan

-

2014-től lehet legálisan erre kijelölt boltokban vásárolni marihuánát az USA-ban. Még 2012-ben szavazták meg, így Colorado államban már lehet venni, és később Washington államban is lehet majd. Egy helyi lakos 28 grammot vehet, míg egy turista 7 grammot. Nem lehet kivinni az országból a marihuánát, tehát az államban kell elfogyasztani.
Ezzel elérik, hogy csökkenjen a bűnözés az adott államban, nemsokára jönnek a mért adatok. A befolyt adóbevételt így a drogmegelőzésre és kezelésre költik, illetve iskolák és állami épületek felújítására.  Nagyon nagy kiadást jelentett eddig az USA-ban a drogbetegek kezelése, így most egy kicsit javítja majd a kasszát. Van olyan elemző, aki szerint a legalizálás jelenti a még jobb kilábalást a válságból, mivel olyan nagy adóbevételre számíthatnak, amiből megindulhatnak fejlesztések, felújítások. Ami előrevetíti, hogy az építőiparban is érezhető fellendülés lesz.

Egy adatot már kaptunk, ebben az látszik, hogy januárban 2 millió dollár  (kb. 440 millió Ft) adó folyt be Colorado államban a fűből. Az elemzők szerint, amikor Washingtonban is megnyílnak a boltok, abban az esetben több bevétel fog befolyni az államkasszába a legális marihuánából, mint a dohánybevételekből. A boltok hasonlóan működnek ott is, mint nálunk a Nemzeti Dohányboltok, tehát koncessziót kell váltani, ezért is szépen lassan nyílnak még csak az államban a boltok.

Na de nézzük ebből, hogy tudunk mi magyarok profitra szert tenni. A címben szereplő drogbáró arra utal, hogy akár egy cégben részesedést szerethetsz, és az árfolyam növekedésből és a később osztalékból profitálhatsz.
A marihuánát nem magánszemélyek szállítják a boltokba, nem is a maffia (bár ez nem biztos), hanem erre létrehozott egészségügyi laborok, gyógyszergyárak.  Amiért megírtuk a cikket az az, hogy ezeknek a cégeknek részvényeivel is lehet kereskedni, és emelkednek is, és még szépen fognak, miután Washingtonban is megnyílnak a shopok. Az is további emelkedést hozhat, hogy sokan még nem is hallották, hogy lehet vásárolni marihuána részvényt, mivel a média nem számol be erről, valahogy kimarad a hírekből.

Részvények:
Az alábbi részvény a CannaVEST Corporation (Ticker: CANV). A részvény meg négyszerezte az értékét. A legnagyobb ugrást januárban  láthattuk, 168%-ot emelkedett a boltok nyitásának hírére. Az árfolyam egészen 150-es szintig menetelt, majd visszakorrigált. Jelenleg 76.66-os szinten áll, véleményünk szerint a 100-as szintet újra megközelítheti, és visszaáll az emelkedő trendbe.
canv_marihuana
CANV részvény chartja, Forrás: Cnnmoney

A Medbox Inc. (Ticker: MDBX) a piacon a másik figyelemre méltó cég, az árfolyama megugrott januárban, aztán vissza is korrigált. Mivel tőzsdén kívüli részvény, ezért nagyobb kockázata is van benne, oda kell figyelni. Az újabb emelkedést meg lehet fogni egészen 60-80 dollár közé várják az elemzők a nyári időszakra.

medbox

MDBX részvény chartja, Forrás: google finance

A következő részvény emelkedett a legtöbbet, Promap Corp. (CANN) 2100%-ot emelkedett, de még mindig benne van az emelkedés ebben a részvényben is. Az árfolyam a forgalom csökkenés mellett korrigált, így valószínűleg csak kevés befektető szállt ki a részvényből.

cann

 

CANN részvény chartja, Forrás: google finance

A részvényeknél oda kell figyelni, mert OTC piacon lehet velük kereskedni, de így is még feljebb emelkedhetnek. A befektetőkhöz még nem jutott el azok a hírek, hogy érdemes vásárolni.  Ez annak is köszönhető, hogy a média nem mert írni a marihuánáról, se a tőzsdei lehetőségről.

Ezeken kívül még sok részvény van, ezek közül akár kikerülhet a későbbi nagy nyerő is. Van köztük úgynevezett penny stock is, tehát 2 dollár alatti értékű részvény. A Wall Street farkasa filmben találkozhattál a fogalommal. Nem kell megijedni, az alábbi részvényeket is érdemes figyelni. Fontos, ne kockáztass sokat.

Tovább marihuána részvények:
Fusion Pharm Inc (FSPM) jelenlegi ár 7.20
Greengro Technologies (GRNH) jelenlegi ár 0.58
GW Pharmaceuticals (GWPRF) jelenlegi ár 6.27

Ezenkívül már csak pár centes részvények vannak, azok már olyan kicsik, hogy csak egy nagyobb növekedés esetén látunk bennük potenciált.

Nyomj egy lájkot, ha tetszik a cikk! 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek