Legyél egy közműcég tulajdonosa

Egy amerikai cégről írunk most is. 1816-ban alapították a York Water Company-t, vízműhálózat kiépítésével foglalkoznak. Így a cég szépen növekedett az elmúlt közel 200 évben. Egy rekordot is magukénak tudhatnak a cég tulajdonosai, méghozzá a leghosszabb osztalékfizetési időszakot. Persze egy közel 200 éves cégtől ez elvárható. A szakmához tehát értenek, találkoztak már recesszióval, háborúval, fellendüléssel, vízhiánnyal és így tovább sorolhatnám. 100 alkalmazottjuk van jelenleg, és a részvényeivel lehet kereskedni a tőzsdén.

A cég részvényét a válság a mélybe repítette, de azóta szépen emelkedő trendbe lépett. Az alábbi képen látható, hogy a forgalom alacsonyabb a 2010-2011 es évekhez képest. Ez azt is jelenti, hogy az eladók még nem jelentek meg a piacon.

york_water_nagy
finviz.com

Az elmúlt félévben az árfolyam inkább oldalazott, konkrét irányt nem tudott mutatni. A 21,5-ös árszintet áttörve 30 dollárig is elszáguldhat az árfolyam.  Április 15-ön több bennfentes, azaz vezető pozícióban lévő alkalmazott is vásárolta a részvényt, ez is jó jel lehet a befektetőknek.

york water_april
finviz.com

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!