Lehet 3D nyomtatót nyomtatni?

Erre az egyszerű kérdésre mindegyik általunk megkeresett cég azt válaszolta, hogy igen ki lehet nyomtatni egy 3D nyomatót. Sőt ők is nyomtatják az újabb nyomtatójukat. Vannak olyan elemek benne, amit nem lehet így elkészíteni, de a nagy részét ők maguk meg tudják oldani. Egyes 3D nyomtató gyártó cégek például a frissítéseiket úgy küldik el, hogy töltsd le a 3D-s modellt, nyomtasd ki, és hová helyezd be (pl új nyomtatófej). Például fogaskerekeket a legkönnyebb nyomtatni (és elképzelni is a cseréjét), megvárják míg elkopik és kinyomtatják.

A cégeknél még azt is mesélték, hogy az irodába sok dolgot 3D nyomtatással oldanak meg, nincs olyan, amit ne tudnának megtervezni, és elkészíteni.

A képen is szereplő Operori4 nyomatónak is az elemei így készülnek.

[sam_ad id=”78″ codes=”true”]

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!