Lesz Mikulás Rally?

A FedEx cikkben is említettük már a Mikulás Rallyt. A decemberi szezonális részvényár emelkedést tehát a befektetők várják, persze nem mindig következik be. A nagyobb részvényeknél persze észrevehető, főleg olyanoknál, akik ki is veszik részüket a karácsonyi hajtásban, értékesítésben.

Vajon érdemes ilyenkor vásárolni a részvényekből?
Amennyiben nem akarjuk több éven át tartani a részvényeket akkor igen, sőt ha tovább akarjuk akkor is. Az alábbi grafikonon látszik, hogy ha a Buy and Hold stratégiát alkalmazzuk (megvesszük a részvény az év bármely időszakában, és 5-10 évig tartjuk) akkor alacsonyabb hozamot érünk el, mint a Mikulás Rally idején, azaz decemberben veszünk. Persze a decemberi vásárlás, majd januári eladás miatt a költségeink megnőnek (több tranzakció). Amennyiben hosszútávon alkalmazzuk így is több profitunk lesz.  (Forrás: Moneyweb)

santa_claus_strategy

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!