Ma bementem egy könyvesboltba és elgondolkodtam több dolgon is

Ma délelőtti megbeszélés előtt bementem az Libri könyvesboltba (azért írom ki, mert ott fotóztam a képeket, legyen valami forrása.) Kerestem valami érdekes könyvet. Véletlenül odakeveredtem az IT könyvekhez. Mindig megfogalmazódott bennem, hogy vajon veszi valaki ezeket a könyveket? Pl. Windows 10 használatáról, tippekről szóló könyveket? Vagy a Minecraft játékot bemutató könyvet?…

A Minecraft könyvet például nagyon sokan veszik, ezt az információt kaptam. Puff, ezen meglepődtem.   Bár legalább, ha gyerekeknek veszik, akkor ezzel akár a könyveket is megszerethetik velük, ez csak persze egy ok. Általában a kiadók meggondolják azt, hogy egy-egy könyvet kiadjanak e. Sőt remélhetőleg előtte felmérést is végeznek, hogy van e igény rá.  Nézz rá majd a cikk végén található képekre. Vagy amikor te is legközelebb elmész a könyvesboltba nézd meg mennyi különböző témájú könyv van.

Emlékszel a 113. ötletemre?: Számítógép javítás, oktatás, internet használat oktatás.
Ebből is kiindulva azaz ötletemre ténylegesen lehet is igény. Láttam egy olyan könyvet is, amiben csak infografikák voltak, érdekes infografikák, el nem tudom képzelni ki vásárolja meg azt például, aztán ki tudja, lehet én gondolom rosszul és napi 1-et minimum elvisznek.

A lényeg persze az, hogy egy könyv akár a vállalkozásodat is feldobhatja. Karácsonykor rengeteg könyv fog fogyni, tele lesznek az üzletek. Ezek az IT könyveket persze ritkán vásárolják karácsonyra az emberek. Vagy mégis? A Photoshop könyv jól jöhet bárkinek, főleg aki imád fényképezni. Aki valamilyen téma iránt érdeklődik, és interneten keres ő is a leglényegesebb dolgokat le fogja jegyzetelni. Miért tenné ezt, ha már könyvben megvan? Milyen érdekes igaz? A 21. században is még jól fogynak a könyvek.

Olvastad ezt a cikkem? Így kereshetsz egy év alatt 124 millió forintot csak könyvekkel!

A következő lényeg viszont még fontosabb! Én is autodidakta módon tanultam meg rengeteg dolgot. És ezek a könyvek ebben segítenek. Sok üzleti, marketing könyvet elolvastam, jegyzeteltem belőlük. A legutóbbi könyvajánlóm: Drágább vagyok, mint a konkurenciám! Kinek van igaza?

  • konyv1 konyv2 konyv4 konyv5 konyv6

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!