KezdőlapTőzsdeMagyar tulajdonosa is van a Pepsinek!

Magyar tulajdonosa is van a Pepsinek!

-

A Coca-Cola mellett a másik legnagyobb üdítőital gyártó a Pepsi, szerintem ezt te is tudtad. És azt, hogy a Pepsi az üdítőpiacon kívül például a chipspiacon (rágcsálnivalók) is komoly szereplő? A fenti képen is láthatod, több albrandje is van, pl. a Lay’s. A cím figyelemfelhívó volt, ezért is kattonttál a tartalomra. Igaz?

Rengeteg befektető szereti az olyan ún. bluechip részvényeket, amelyek stabilan teljesítenek, és még osztalékot is fizetnek. Több hazai befektető, sőt még kisbefektető is jelezte, hogy Pepsi részvény tulajdonosai. Bizony, bárki lehet tulajdonosa a cégnek, aki vesz a részvényéből (ettől részvény a részvény). És ezt magyar brókercégeken keresztül is meg tudják/tudod tenni (A brókercégek listáját/összehasonlítását nézd meg a www.brokermonitor.hu oldalon!).

Miért a Pepsi? 

  • nagy brand, bluechip részvény
  • több szektorban jelen van
  • 1965 óta stabilan fizeti az osztalékot!!! 
  • jelenleg az osztalék mértéke 2,8% (részvényárhoz képest), melyet negyedévente elosztva kapsz meg, ha tulajdonosa vagy a részvénynek.
  • a bevételeinek egy része már a kevesebb cukor és só tartalmú termékekből jön, tehát az egészségesebb termékekből. Ez jó hír a befektetőknek is.

Az alábbi grafikonon láthatod az üdítőgyártó részvényét. Az elmúlt hat évben megduplázta az árát a részvény + osztalékból is jött több mint 20% hozam. A 100 dolláros határt áttörte a papír, ez jó támasz szint lesz a következő időszakban. A papírból hosszú távon érdemes gondolkodni. A Minneren már említett módszerrel például kis kockázattal tudod menedzselni a befektetésedet. Pl. negyedévente (vagy meghatározott időszakonként) nyitod a poízcióidat a tőke kisebb részével, tehát nem azonnal az egész összeggel veszel a részvényből).

Pepsi részvény árfolyam - A www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában tovább is elemezheted a részvényt.
Pepsi részvény árfolyam – A www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában tovább is elemezheted a részvényt. (Ticker: PEP)

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk be tudod gyakorolni a tőzsde alapjait, sőt a Pepsi nagy riválisának a részvényével, a Coca-Colával is tudsz kereskedni.

Fotó: Pepsi

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek