vasárnap, január 17, 2021

Már 1988-ban feltalálták a #hashtaget! Most mire lehet használni? – infografika

A hashtaget már 1988-ban használták az akkori felhasználók, de a Twitter miatt lett igazán népszerű. Nézd meg az infografikát! Majd alatta kiderül, hogy: Mire lehet használni a hashtaget?

hashtagtörténet

A felhasználók szempontjából azért jó, mert

  • saját magunknak is elindíthatunk egy-egy #hashtaget, melyet később könnyen visszakereshetünk.
  • barangolhatunk egy adott témában, megnézhetjük, hogy mások mit gondolnak, mit írnak, milyen képet tettek fel…pl. #forma1 #kimkardashian #iphone #vállalkozás #akció … (Közösségi oldalak esetében)
  • jah igen, #akció és hasonló szavakat beírva még gyorsabban kaphatunk infót kedvezményekről
  • így figyeljük a híreket a fontosabb események #hashtegjét használva
  • én például ez alapján keresek humorosabb tartalmakat, videókat, illetve szakmaibb, minőségibb videókat, hogy megosszam veletek.
  • ahogy a Minner.hu Facebook oldalán is írtam, #nyereményjátékok keresésére is tudod használni.
  • Instagramon pedig könnyen találunk ezek által hasonló érdeklődési körű embereket, ha ismerkedni szeretnénk.
  • A cégek is könnyen ki tudják használni, és akár rendszerezni tudják a közösségi médiába szánt posztjaikat saját hashtagjeikkel. Erről hamarosan írni fogok.

Hashtagre fel! #hashtagrefel

Fotó: Quinn Dombrowski/Flickr

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek